Karabükspor Başkanı 2 Sezondur İstediği Teknik
Direktör Erkan Sözeri İle Anlaştıklarını Resmen
Açıkladı
Geçen sezon Igor Tudor ile lige başladıklarını kaydeden Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, “Kendisi, kendi isteği ve arzusuyla Galatasaray’a gitmek üzere bizden ayrılmıştı. Sonra Zoran Barisic hocayla anlaştık, 8 Haziran itibariyle Zoran Barisic hoca, tek taraflı fesih hakkını kullanarak kulübümüzle ilişkisini kesmiştir. Ben kendisine kulübümüze vermiş olduğu destekten ve katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Erkan Sözeri çok uzun zamandır tanıdığımız bir hocamız. Son 12 yıldır sürekli takip ediyorum. Her gittiği takımda maç öncesi ve maç sonrası sürekli görüştüğümüz bir hocamız. Geçen sene hiç tanınmayan bir Igor Tudor’un Türkiye’ye gelip yakalamış olduğu başarıyı bir Türk teknik direktör olarak da Erkan Sözeri hocamızın Kardemir Karabükspor’da büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Karabük’e yabancı bir hoca değil. Ben inanıyorum ki, Erkan Sözeri hocamın daha önceki çalıştığı yerlerden çok daha fazla efor sarf ederek, çalışarak ekibiyle beraber, bizlerle beraber Kardemir Karabükspor’u inşallah önümüzdeki sezon çok daha iyi bir noktaya taşımanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.
Anlaşmanın her iki tarafa da hayırlar getirmesini dileyen teknik direktör Erkan Sözeri de ”İdealist bir teknik adam olarak camiasıyla, başkanıyla, yönetimiyle her teknik adamın çalışmak isteyeceği elit bir kulübe geldiğim için mutluyum. Öncelikle hedefimiz, Kardemir Karabükspor’un çıtasını, geçen seneki bulunduğu konumdan daha yukarı çekmek, marka değerini yükseltmek, pozitif futbol oynayan, kamuoyu tarafından takdir gören özellikle kendi taraftarı tarafından, camiası, basını tarafından takdir gören bir takım oluşturacağız, oyun oluşturacağız, pozitif mücadele içerisinde olacağız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Kardemir Karabükspor uzun yıllar Süper Lig’e çıkmak için çok mücadele verdi. Türlü fedakarlıklarla Süper Lig’e çıktı. Bu ligin kıymeti bilinmeli diye düşünüyorum” dedi.
SÖZERİ ÇOK BAŞARILI OLACAĞIZ
Sözeri, pozitif futbol, mücadele, coşkulu bir futbol karşılığında seyirciyi maçlara çekeceklerini belirterek şöyle konuştu: ”Benim yapımda mücadele var, hırs var, azim var, başarıya açlık var, hep hedef var. Allah’a şükür buraya gelirken bir emeğin, bir performansın karşılığı geldik. Büyük bir camiaya geldiğimin bilincindeyim. Ekibimizle, yönetimimizle beraber çok güzel işlere imza atacağız, bunun da sözünü rahatlıkla verebilirim. Bugüne kadar ne yaptıysak, bundan sonra da Kardemir Karabükspor’da bu başarımızı devam ettirmek en büyük amacımız. Bunu da yapacağımızı biliyorum, bu konuda çok eminim kendimden. Bu camiaya yakışır, layık bir performans göstereceğimizden hem futbolcu hem teknik kadro olarak kimsenin şüphesi olmasın. Çok güzel günler bizi bekliyor, şimdiden o sözü verebilirim. Bundan çok eminim. Trabzonspor, Fenerb
ahçe, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Göztepe gibi takımlarda forma giydim. Antrenörlük geçmişimde tabiri caizse basamak basamak geldim. İş disiplininin olduğu yerde başarının kaçınılmaz olduğunu biliyorum. Dolayısıyla ben ligler arasında sadece ekonomik olarak farklılıklar olduğunu söyledim. Burada çok başarılı olacağız, çok başarılı günler göreceğiz. Bu sözü de veriyorum.”
Görev bölümü şu şekilde gerçekleşti
HİKMET FERUDUN TANKUT BAŞKAN
AHMET KARABACAK ASBAŞKAN
TUNCAY YILDIZ GENEL SEKRETER
SERDAR DERELİ MALİ SEKRETER
HAKAN EREN TESİSLER VE İDARE SORUMLUSU
TOLGA GÜL PROFOSYONEL FUTBOL ŞUBE SORUMLUSU
LEVENT ERSÖZ AMATÖR FUTBOL ŞUBE SORUMLUSU
KÜRŞAT YILMAZ SALON SPORLARI VE SAĞLIK KURULU Bşk
KORAY ERİKÇİ BASIN SÖZCÜSÜ