Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İklim Değişikliği Konferansı Sona Erdi

  3 gündür devam

 

3 gündür devam eden ve Safranbolu Belediyesinin ev sahipliğini yaptığı, tüm dünyanın takip ettiği İklim Değişikliği Konferansı ( Safranbolu Deklarasyonu ) Sona Erdi.

DSC_7098

 

Son gün saat 10.00’da başlayan konferans EİT Sekretaryası Genel Sekreter Yardımcısı Seyed Jelaledin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Karabük Valisi Orhan Alimoğlu’nun açılış konuşmaları ile başlarken EİT üye ülkelerinin 2015 iklim araştırmasına ilişkin üst düzey bildirimlerinin okunması ile devam etti.

14.30’da başlayan oturumun ikinci bölümünde ise Balkan ülkelerinden konferansa katılan Bakan ve üst düzey yetkililerin ve kuruluşların temsilcilerinin konuşmalarına geçildi.

DSC_8598Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Safranbolu Belediyesi, Ekonomik İş Birliği Teşkilatı ve Avrupa Çevre Birliği tarafından düzenlenen “Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı, Safranbolu Deklarasyonu Bilim Adamları Çalışma Grubu Başkanı; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar tarafından Paris Anlaşmasına İlişkin Safranbolu Deklarasyonunun açıklanmasını BMİDÇS Strateji Direktörü Halddor Thorgeırsson’un konuşması takip etti.

Konferans Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin kapanış konuşması ile sona erdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Paris’te yapılacak olan İklim Değişikliği Toplantısı’nın biz bir hazırlığını yaptık ve 10-15 ülkenin birlikte imza atacağı bir deklarasyon yayınladık” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Paris’te yapılacak olan İklim Değişikliği Toplantısı’nın biz bir hazırlığını yaptık ve 10-15 ülkenin birlikte imza atacağı bir deklarasyon yayınladık” dedi.

Karabük Kültür Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Safranbolu İklim Değişikliği Konferansı’nın çıkışında gazetecilere açıklama yapan Güllüce, güzel bir deklarasyon hazırladıklarını söyledi.

DSC_7098

Safranbolu gibi bir ilçede yapılması son derece zor bir organizasyon olduğunu vurgulayan Güllüce, “Metropollerde, büyükşehirlerde, havaalanına yakın yerlerde yapmak kolaydı. Birçok yabancı ülkenin seçkin insanları, bakanları vardı. Paris’te yapılacak olan İklim Değişikliği Toplantısı’nın biz bir hazırlığını yaptık ve 10-15 ülkenin birlikte imza atacağı bir deklarasyon yayınladık. Bunun adı ‘Safranbolu Deklarasyonu’ olacak. Dünyada bu ilçenin, dünya iklim değişikliği konusunda adı geçen bir ilçe olmasını sağlamaya çalıştık” diye konuştu.

“Bu konferansın UNESCO’ya mal olmuş bir yer olduğunu dünya duysun” dediklerini belirten Güllüce, “Yerelde de bu işler olabiliyormuş ve bütün dünyada yerel, küçük yerlerin de iklim değişikliği ve çevreyle ilgili hassasiyetini haykırsınlar istiyoruz. Sadece büyükşehirler değil, yerel de bunu haykırıyor örneğini verdirtmek istedik. Safranbolu buradan bütün dünyaya bağırdı, ‘dünyamızı koruyalım’ diye. Bu Paris’te de hepimiz adına yayınlanacak” dedi.

Güllüce son olarak, “üç gündür konferanslar yapıyor, önemli kararlar alıyoruz, ancak bunları bizlere hazırlayan ve böylesi önemli bir konferansın eksiksiz yürümesinde çok büyük katkıları olan vebu öneli programa ev sahipliği yapan bir Belediye Başkanımız var.  Ben sizlerin huzurunda dünyada artık herkesin tanıdığı, ziyaret etmek istediği, UNESCO Miras Kentimiz Safranbolu’nun Belediye Başkanı Necdet Beyde teşekkür etmek istiyorum. Dünya İklim Değişikliği Konferansı ( Safranbolu Deklarasyonu ) inşallah tüm dünyaya hayırlı olur” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi. 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO