Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE K.B.Ü.’DEN GÜÇLÜ BAŞLANGIÇ…

Karabük Üniversitesi İş Güvenliği

Karabük Üniversitesi İş Güvenliği ve Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, “İş Sağlığı ve Güvenliği Bir Medeniyet İnşası Projesidir, İnsanlıktır ve İnsan hakkıdır” mottosuyla çalışmalarına,  “Danışma ve Paydaş” toplantısı ile güçlü bir başlangıç yaptı.

Toplantıya KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz SUN, Merkez Müdürü Prof. Dr. Bilge DEMİR, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Mehmet Nuri YILDIRIM ve Dr. Öğr. üyesi Hasan EKER, ilgili alanda eğitim öğretim faaliyeti yürüten Karabük Üniversitesi öğretim üyeleri ve elemanları, Karabük’te faaliyet gösteren Beyaz Baret OSGB ve Hayat OSGB temsilcileri, Karabük İŞKUR yetkilileri ve Proje danışmanı olarak teknoloji transfer ofisinden yüksek mühendis Yılmaz Olcay katıldı.

Merkez müdürü Prof. Dr. Bilge DEMİR merkezin yerel, ulusal ve uluslararası hedeflerini açıkladı. Beyaz Baret İş Sağlığı ve Güvenliğinden Dr. Okan ASLAN ve Mustafa SARIOĞLU yanı sıra  İrfan IŞIK ve Burak Umut BOZKURT planlanan faaliyet ve hedefleri konusunda katkı sağlayıp her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirttiler.

Toplantıda genel olarak kısa, orta ve uzun vadeli hedefler değerlendirildi. İş hayatının iş sağlığı ve güvenliği açısından problemlerini sanayi ve üniversiteler ile belirleyip, ortak projeler geliştirerek bu sorunları ortadan kaldırma adına yapılabilecek çalışmalar ve atılacak adımların görüşüldüğü toplantıda ulusal ve uluslararası proje hedefleri üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

Uygulama ve araştırma merkezinin internet sayfasının planlanan merkez konsepti (Kurumsal yapı, Proje, Uygulama ve AR-GE Laboratuvarları) ile kurulması için görüş birliğine varılırken,  Karabük ilinde öncelikli olarak eğitim kurumlarından başlayarak, sektöre yönelik birçok projenin yapılabileceği değerlendirildi.

Bu konuda Karabük Üniversitesi’ndeki ve Karabük İlinde ki mevcut İSG profesyonellerinden proje ekipleri oluşturulması planlanırken, yine Karabük Üniversitesi iş güvenliği ve sağlığı uygulama ve araştırma merkezinin genel çerçevesi oluşturulup sonraki çalışmalarla ilgili hedefler belirlendi.

Toplantıya katılanlar, oluşturulan sinerjinin başarı için önemli bir başlangıç olacağını değerlendirip,  bir ay sonra yapılacak olan ikinci toplantının temel konusunun hedeflenen bir adet ulusal ve bir adet Erasmus projesi olması konusunda mutabakata varıldı.

Bu kapsamda, Proje danışmanı olarak teknoloji transfer ofisinden yüksek mühendis Yılmaz Olcay’ın sektör temsilcilerine proje hazırlama eğitimi vermesi planlandı. Diğer bir toplantı gündemi ise “Karabük ili kamu-özel sektör-KBÜ İSG ekosistemi’ olarak belirlendi. Bununla birlikte, daha sonraki çalışmalarda Karabük ilinde faal Özel- Kamu sektörü İSG temsilcileri ile daha geniş katılımlı İSG paydaşları ile beyin fırtınası çalışmalarının yapılması gündeme alındı.