Yenilenen kadro ve modern teknolojik cihazlarla muayene, tetkik, teşhis ve tedavide dünya standartlarında güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermeye başlayan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni Karabük dışından da hastalar teşhis ve tedavi için tercih etmeye başladı.
Solunumla ilgili büyük sorun yaşayan, KOAH hastaları için yeni bir tedavi yöntemi olan “bronkoskopik endobronşiyal valf yöntemi” uygulanmasına Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi hızla devam ediliyor.
Türkiye’de sayılı tıp merkezlerinde yapılan endobronşiyal valf tedavisi Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Karabük dışından bir hastaya başarıyla uygulandı.
Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen endobronşiyal valf tedavisi yöntemine; Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çörtük, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzm. Dr. Hasan Casim ve Uzm. Dr. Onur Yazıcı katıldı.
Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Acat yaptığı açıklamada: “Bugün Eskişehir’den gelmiş ileri derecede KOAH hastalığı olan bir hastamızın sağ akciğerinin üst tarafında yaklaşık 12 cm’lik hava kisti vardı. Özellikle son 2 yıldır ülkemizde uygulanmakta olan bir tedavi yöntemini Karabük’te 3.kez bu hastamıza uyguladık. Erdoğan Bey’le ekip olarak şu ana kadar Türkiye’de 40’a yakın hastamız oldu. Bu hastamızın da sağ ciğerinin üst tarafına 3 tane valf dediğimiz stend benzeri cihaz yerleştirdik. Birkaç ay içerisinde sağ ciğerinin üst tarafındaki hava kistinin küçülerek diyaframın soluna daha fazla iştirak etmesini düşünüyoruz. Bu amaçla bu işlemi yaptık. Yaptığımız işlem yaklaşık 40 dakika kadar sürdü. Bir saat önce yaptığımız ameliyatta hastamızda şu ana kadar herhangi bir yan etki görülmedi ve birkaç ay içerisinde de yaşam kalitesinde bir artış olacağını beklemekteyiz.” dedi.
Uygulanan tedavi sonrasında duygularını paylaşan hasta İbrahim Sayan: “Eskişehir’den geliyorum. 2012’den beri bu hastalığı çekiyorum. Daha önce Eskişehir’de ve diğer hastanelerde tedavi oldum. İstanbul’dan Erdoğan Hoca’nın buraya gelmiş olduğunu duydum. Ameliyattan bir saat önce çıktım ve çok iyiyim. Hocalarıma çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.” dedi.
Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yaptığı başarılı teşhis ve tedavi yöntemleri ile yakın zamanda önemli merkezlerden biri haline geleceğini belirten Karabük Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail KARA Hastanemiz gün geçtikce daha iyi hizmetler vermeye devam ediyor burada yapılan teşhis ve tedaviler Türkiye de birkaç merkezde yapılan tedaviler haline gelecek buna inanıyoruz ki bugün gerçekleşen ameliyat için Eskişehir den hastamız buraya geldi tedavisini oldu sıhhatin en kısa sürede kavuşacaktır. Amaçlarımızdan birisine gün geçtikçe yaklaşmaktayız artık Karabük lü hemşerilerimiz şifa aramak için Karabük dışına çıkmayacaklar Gördüğünüz üzere artık il dışından gelen hastalarımızı tedavi ediyoruz İl genelinde ve ülke genelinde müracaat eden hastalarımızın almış oldukları sağlık hizmetinin kalitesini ve etkinliğini artırıyoruz bu amaçla Karabük Üniversitesi ile koordineli bir çalışmalarımız var her şeyden önce Milletvekillerimiz Sayın Mehmet Ali Şahin ve Osman Kahveci başta olmak üzere rektörümüz Burhanettin Uysal ve Karabük kamuoyuna üstün bir çalışma örneği gösteren hekimlerimiz sağlık personelimize teşekkürler ediyorum dedi