Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karabük’e Uzaktan Bakış !

Yüksek tahsil derken yüksek

Yüksek tahsil derken yüksek ihtisas ve alanımda Doktora tezim esnasında sadece 100.yıl ile KBÜ arasında sıkışan hayatımın en anlamlı dönemlerini yaşadığım Karabük’e bir de dışarıdan bakıp gördüklerimi yazayım istedim..

Kara kara bukların, büklere dönüştüğü 1937 de milli kaynaklardan milli eserler üretmek için fabrikalar kuran fabrikanın yapılması sonrası  oluşan kentin  hakikaten giz kokan yanları var

Bacalarından çıkan duman bağışıklık etkisi yaratıyor olmalı ki bir gelen bir daha ayrılamıyor

Geçen sosyal medyada gezinirken KBÜ Mizah sayfasında paylaşılan çok ilginç bir yorumu okudum ve sonrasın da Karabük Gündem sosyal medyasında paylaşım yaptık.

Karabük öyle bir yer ki ilk duyduğumda haritada nerede olduğunu bilmiyorsun, okumaya gidiyorsun başta şikayet ediyorsun, sonra mezun olup giderken aklına mıhlanıyor, ciğerlerin Kardemir dumanı istiyor ve nereye gidersen git Karabük’ü mumla arıyorsun”  yazıyordu.

Kimbilir birçok öğrencinin, işçinin, bürokratın, askerin, polisin hata iş adamının da bu tür düşüncesi vardır.

Kısacası Karabük’ü bilenler bilir, görenler de pek bir şey anlamaz ama yaşayanlar tiryakisi olur..

Tabi kentin içinde yaşarken bir çok olumsuzluğu da göremiyorsunuz…

Dışarı çıkıp baktığınızda, kentle ilgili sorunları okuyup değerlendirdiğinizde bir sentez yapabiliyorsunuz…

Karabük ve Safranbolu’da trafik sorunu her geçen gün büyürken 2010 yılından “projesi tamam başlanılıyor” denilen ve inatla yapılmayan çevre yolu, kent merkezi Kardemir kavşağı ile yıllardır konuşulan devasa projeler (?),  kentin 10 senedir kafasına sokulan ama  siyasi oyunlar ve belki de şahsi kaprisler yüzünden bir türlü uygulamaya alınamayan Havaalanı projesi yine  mesleğimiz gereği ilgi duyduğumuz ancak sadece konuşulan bir proje olarak kalan SAFRANBOLU ÜNİVERSİTESİ gibi bir çok ana sorun (hayal) projeleri, Karabük Gündem haber sitemiz de zaten sık sık yer almakta konu edilmekte..

Geçen Karabükspor ile ilgili, şirin ufak kendi yağında kavrulan ama ortak değer olarak gördüğü Karabükspora sahip çıkılamıyor mantığı içinde son dönemlerde ki yapılan çirkinlikleri, arsızlıkları anımsatarak, bir değere sahip çıkılması gerektiğini yazmıştım, Ancak görünüyor ki Karabük sivil toplum direnci de düşürülmüş.. O muhteşem mavi ateş taraftarı yok olmuş ? yada yok edilmiş…Tüm Karabüklü dostlarım bu konuda sadece “ Koskoca Süper lig Takımını 2 lige Düşürdüler bilerek görerek”  diyor..

Sonuç, sorun katlanarak 3.lige doğru gidiyor..

Tabi sorunlar bunlarla da bitmiyor, Kentin İşsizlik sorunu ise evlere şenlik. Hava kirliliği ise yılların sorunu ! Tiyatro,Sinema kültürü bitmiş.. Bakın ben Karabük’e ilk geldiğimde kentin Orta okul, Lise, Yüksek öğrenim sınavlarında ki başarı oranları Türkiye genelinde ilk 5 de yer alıyordu ? Son dönemlerde İlk on derken sür’atle bu alanda da düşüş yaşanmakta..

Ama yine de yaşanabilir sevimli bir kent. Uzaktan bakıldığında sorunlar yanında güzel dostlukların yaşandığı ve unutulmaz olarak gönüllerde yer alacak bir kent..

Bugün uzaktan baktığımızda gönlümüzün kenti olarak adını yazdığımız Karabük tahlilinde en iyi laboratuvar öğrencilerdir.

Gelirken ne düşünüyorlar, giderken ne ? Yaşarken neleri yaşıyorlar ?

Biz Öğrencilik ve Akademisyenlik hayatımızda bunları canlı yaşadığımız için zaman zaman kaleme alarak duygularımızı paylaşıyoruz.

Kalın sağlıcakla

Dr Tayfun Çetin

Web Tasarım & SEO: Best4SEO