Türkiye’de sayılı tıp merkezlerinde yapılan bazı tedaviler artık Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uygulanmakta.
Kısa süre önce ileri derecede KOAH Amfizem hastasına Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez endobronşiyal valf tedavisi uygulandı.
Yenilenen kadro ve modern teknolojik cihazlarla muayene, tetkik, teşhis ve tedavide dünya standartlarında güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermeye başlayan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde mevcut cihazları ile dünyada uygulanan modern girişimler için gereken tıbbi ve teknik tüm alt yapı donanımı sayesinde endoskopik taş cerrahisi, her türlü laparoskopik böbrek, üreter ve prostat cerrahileri, açık ve kapalı ürolojik kanser ameliyatları yapılmaya başladı.
Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde verilen hizmetlerle ilgili bilgi veren Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Üroloji Klinik Başkanı Prof. Dr. Memduh Nurettin Sertçelik: “Üroloji Kliniği’nde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Fatih Yalçınkaya, Prof. Dr. Ali Atan ve ben Prof. Dr. Memduh Nurettin Sertçelik olmak üzere 3 profesör ile Dr. Ali Sümer Poyrazoğlu, Dr. Coşkun Bostancı, Dr. Özer Baran ve Dr. Kazım Erdem olmak üzere 4 uzman doktor çalışmaktadır. Üroloji Kliniğimizde yeni mevcut cihazlarla dünyada uygulanan modern girişimlerin hepsi burada da yapılabilmektedir. Türkiye’de sayılı tıp merkezlerinde yapılan birçok ameliyatları artık Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği olarak yapmaktayız. Bunların en önemlilerinden prostat kanseri, böbrek kist ve tümörleri, böbrek ve üreterin birleştiği yerdeki darlıklar laporaskobik olarak tedavi edilebilmektedir. Halk arasında sidik torbası olarak bilenen mesane ve prostat hastalıklarına her türlü açık cerrahi ve endoskopik operasyonlarda uygulanabilmektedir.Yeni gelen cihazlar sayesinde endoskopik yani kapalı yöntem dediğimiz sistem ile prostatın sidik torbasının ve böbrekteki taş hastalığı dâhil birçok hastalığa müdahale edebilmekteyiz. Özellikle kanser tipi olmayan prostata büyümelerinde TUR adı verilen ve günlük yaşamda çok sık uygulanan endoskopik ameliyat yöntemi de yeni aletlerimizle son derece başarıyla uygulanmaktadır. Bunlar açık ameliyata göre daha avantajlı olan ameliyatlardır. Bazı tedaviler burada daha önceden de yapılsa da yeni cihazlarımızla birlikte burada çok daha rantabl ve başarılı olabilmekteyiz. İdrar yolu yaralanmalarında veya darlıklarında özellikle Türkiye’de çok az sayıda merkezde yapılan ağız mukozası kullanılarak tahrip olmuş üretrayı tümüyle yenileyebilme imkanına sahibiz. Ayrıca böbrek taşlarında en son teknoloji olan Endoskopik Taş Cerrahisi (RIRS) dediğimiz sistemle böbreğe kadar son derece ince bir optik cihaz sokularak içinden de lazer enerjisini veren tel geçirilerek lazer ışınlarıyla böbrek taşları kum haline getirilmekte ve hastalarımız ertesi günü taburcu edilmektedir.” dedi.
Üroloji Kliniği’nde açık prostat kanseri operasyonu yapan Prof. Dr. Fatih Yalçınkaya yapılan operasyon ile ilgili olarak: “Hastamız 70 yaşında olup daha önceki tetkiklerinde psa değeri yüksek bulunması üzerine biyopsi alınmış ve prostat kanseri tespit edilmiş hastaydı. Hastamız tetkiklerde başka yerlere sıçramamış oluğunu tespit ettik ve radikal prostatektomi dediğimiz bu işi kökünden çözen bir yöntem uyguladık. Bütün prostat bezine ve etrafındaki bazı erkeklik bezleriyle, verilenf bezleriyle beraber çıkartıldı. Ameliyat başarılı geçti, bundan sonraki dönemde herhangi bir sıkıntı yok, inşallah hastamız 3-4 gün içerisinde bu hastalıktan tamamen kurtulmuş olarak taburcu etmeyi planlıyoruz.” İfadelerinde bulundu.