Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KESKİNKILIÇ ““Biz sadece borcun ödenmesini istiyoruz başka bir şey istemedik”

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BORÇLARI TBMM KİT KOMİSYONU’NDA TARTIŞMA YARATTI. AOÇ BORCU YÜZÜNDEN CHP Lİ AK PARTİLİ VEKİLLER BİRBİRİNE GİRDİ…

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN BORÇLARI TBMM KİT KOMİSYONU’NDA TARTIŞMA YARATTI. AOÇ

Kamu kuruluşlarının denetim raporlarının görüşüldüğü TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği’ne borcu gündeme geldi. AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 70-80 milyon konser ücreti ödediğini hatırlatarak, CHP milletvekillerinden AOÇ’ye olan borcunu ödemesi için aracı olmasını istedi. AK Parti ve CHP Milletvekilleri arasında tartışma çıktı.

 

TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu, kamu kuruluş ve ortaklıklarının 2021 ve 2022 yıllarına ait denetim raporları görüşmeleri başladı. Atatürk Orman Çiftliği denetim raporları görüşmelerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AOÇ’ye olan borçlarına yönelik tartışma damga vurdu.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, AOÇ’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden alacakları ile ilgili konuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin AOÇ’ye faiz hariç 265 milyon borcu olduğunu belirterek, “Belediye 70 milyon 80 milyon ödeyerek konserler yapıyor. Atatürk’ün hatırasına hürmeten bu borcu da öderlerse çok iyi olur” dedi.

Komisyon üyesi CHP’li milletvekillerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın AOÇ’ye olan borcunu ödemesi için devreye girmelerini istedi.

Keskinkılıç’ın önerisine CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz yanıt verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun yeni borç olmadığını, 2015 yılında bugüne gelen borç olduğunu söyledi.

Keskinkılıç, AK Parti ve MHP Milletvekilleri 6 yıldır belediyenin CHP tarafından yönetildiği hatırlatması yaptı.

Deniz Yavuzyılmaz’ın borcun ödenmesi ile ilgili yanıt vermemesi üzerine AK Parti, MHP ve CHP milletvekilleri arasında tartışma yaşandı.

Keskinkılıç, belediyenin yüksek ücretler ödeyerek yaptığı konser paralarının anında ödendiğini söyledi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, “AOÇ’ye olan borç ödenecek mi ödenmeyecek mi? Siz önce onun yanıtını verin. Borcu ödememek için bahane oluşturuyorsunuz” dedi.

AK Parti Karabük Milletvekili Keskinlkılıç, “Biz sadece borcun ödenmesini istiyoruz başka bir şey istemedik” karşılığını verdi. Yavuzyılmaz’ın Ankapark’a yapılan yatırımlar ile ilgili kamu zararı oluştuğu sözleri üzerine tartışma uzadı. Yavuzyılmaz’ın “Kamu zararı nedir?” sorusu üzerine AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kamu zararı” karşılığını verdi. Yavuzyılmaz’ın “bırak ya bu işleri” sözü üzerine Demir, “Sen bırak” dedi. Komisyon Başkanı Mustafa Savaş, komisyon üyelerine seviyeli üslup uyarısı yaptı.