Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ VE MİLLİ EĞİTİM AKADEMİSİ KANUNU

    TBMM’ye sunulan

 

 

TBMM’ye sunulan Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu MEB tarafından onaylandı. Eğitimcilerin, Tahribatı daha da derinleştireceğini ön gördüğü düzenlemeler kanunda yer aldı.

Kanun ile öğretmen yetiştirmede eğitim fakültelerinin rolünün azaltılması, ağırlığın Milli Eğitim Akademisine verilmesi planlandı.

Toplam 37 maddeden oluşan Öğretmenlik Mesleği ve Milli eğitim Akademisi Kanunu, Bu hafta içinde TBMM’ne Sunulması bekleniyor.

Kanun metninde, eğitimcilerin tepkisine yol açan düzenlemeler yer aldı. Eğitim İstihdamında ayrımcılığa yol açtığı gerekçesiyle tartışılan “ Öğretmenlikte Kariyer Basamakları” uygulamasından ise geri adım atılmadı.

Kanunda belirtilen en tartışmalı madde, öğretmen yetiştirme uygulamasını düzenleyen madde oldu. Eğitim Fakültelerinden ya da “MEB’in Uygun Bulduğu” bölümlerden mezun olanların direkt göreve başlamasının önü kapatıldı.

Tartışmalı düzenlemede, mezunların Milli Eğitim Akademisine alınarak iki sene eğitim verileceği bildirildi.

Akademide eğitim alan öğretmenlerin, kurulacak komisyonun değerlendirilmesinin ardından ancak göreve başlayabileceği vurgulandı. Milli Eğitim Akademisinden mezun olanların öğretmen değil,

“Aday Öğretmen” olarak atanabileceği, ancak üç yıl sonra,” Uygun Bulunanların” kadro alabileceği söyleniyor. Yani öğretmen olabilmek yöneticinin onayına bağlı. Mülakat gibi keyfi değerlendirmenin adıdır.

Sonuç olarak Biyolojiden mezun olana Biyolog, Makine Mühendisliği bölümünden mezun olana, Makine Mühendisi diyebileceğiz, fakat Öğretmenlik Bölümünden mezun olana öğretmen diyemeyeceğiz.

Böylece, “Atanamayan Öğretmen” sorunu da ortadan kalkmış olacak.