Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Uluslararası Bilim ve Mühendislik Uygulamaları Sempozyumu 2019” başladı

Karabük Üniversitesi, Karabük İl

Karabük Üniversitesi, Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Sakarya Üniversitesi Afet Yönetim Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Uluslararası Bilim ve Mühendislik Uygulamaları Tehlikeler Sempozyumu 2019” başladı. Kongreye 8 farklı ülkeden 70’e yakın bildiri ile katılım oldu.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Bilim ve Mühendislik Uygulamaları Tehlikeler Sempozyumu 2019 ” açılış oturumu gerçekleştirildi.

Farklı türdeki tehlikeler konusunda en son gelişmelerin ve araştırmaların paylaşıldığı sempozyumda, akademisyenler ve uzmanlar bir araya gelerek jeohazlar, atmosferik tehlikeler, hidrolojik tehlikeler, kimyasal tehlikeler, nükleer tehlikeler ve yangın tehlikeleri gibi konular ele alınıyor.

İki gün sürecek sempozyumda Danimarka, Hindistan, Slovenya, Malezya, İsveç, İtalya ve Afganistan olmak üzere çeşitli ülkelerden katılan 100’e yakın katılımcı konuyla ilgili bildiri ve çalışmalarını sunuyor.

Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen kongrenin açılışına Vali Fuat Gürel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, Eskipazar Kaymakam V. Muhammed Burak Akköz, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Dr. Gazanfer Erbay, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Gürel: 1999 Marmara depremi ülkemiz adına bir dönüm noktası oldu

Programın açılışında konuşan Vali Fuat Gürel, konuşmasının başında 1999 Marmara Depremini hatırlatarak,  “1999 depremini hepimiz biliyoruz. Çok büyük kayıplar, hem can hem de mal kayıpları yaşandı. Aslında geçmişte de bu tür olayları çok sık yaşamışız ama maalesef tedbir alma hususunda çok sıkıntılar yaşadık o tarihlerde. 1999 depremi ülkemiz adına belki bir dönüm noktası oldu. Hem depremlerle alakalı hem de diğer afetlerle ilgili neler yapılabileceğini, tedbirler alınması hususunda çok büyük çalışmalar yapıldı. Bu sempozyumda bu manada hem yöntemlerin ortaya çıkarılması hem de vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi hususunda bizlere fikir verecektir.” şeklinde konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ise konuşmasında böyle bir etkinliğin Karabük Üniversitesinde yapılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek sempozyumun hazırlamasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Afet Müdürü Dr. Erbay: Hiçbir doğa veya insan kaynaklı tehlike, zarar vermeden afet haline dönüşmez

İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Dr. Gazanfer Erbay ise konuşmasında şunları söyledi:

 “Afetler, doğa kaynaklı ve insan kaynaklı tehlikelerin canlılara, mala mülke, yürütülen hizmetlere, normal insan yaşantısını kesintiye uğratarak sosyal, ekonomik zararlar vermesidir. Hiçbir doğa kaynaklı tehlike veya insan kaynaklı tehlike zarar vermeden afet haline dönüşmez. Bizim bu tehlikelere karşı önlemlerimizi almamız lazım, bilinçli bireyler olmamız lazım. Bizde Karabük AFAD Müdürlüğü olarak Karabük Üniversitesi ile çalıştaylar, sempozyumlar yapıyoruz. Burada konferanslar veriyoruz. Bunlardaki amacımız halkımızı, toplumumuzu bilinçlendirmek afetlere karşı ne yapacağını bilir haline getirmek, bilinçli bireyler yetiştirmek.”

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İnan Keskin ise düzenlenen sempozyum ile doğa olaylarındaki zararların azaltılması için yapılması gerekenlerin tartışılarak bilimsel farkındalığın üst düzeye çıkarılmasını ve literatüre katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO