Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBÜ-TSE Protokolü İmzaladılar

Türk Standartları Enstitüsü (TSE)

1

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve KBÜ arasında

İş Birliği ve Yüksek Lisans Programına ilişkin 

protokol imzalandı.

 

Rektörlük Makamında imzalanan protokole Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, Üniversitemiz Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu, Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Müşaviri Arif Gani, Türk Standartları Enstitüsü Bolu İl Müdürü Mithat Yılmaz, Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir katıldı.

İşbirliği Protokolünde, Karabük Üniversitesi personeli ve öğrencilerine Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilecek belgelendirme, eğitim, standardizasyon ve laboratuvar hizmetleri; Karabük Üniversitesi teknik birimlerince Türk Standartları Enstitüsü’nün teknik personeline verilecek eğitimler ile benzer teknik işbirliği hususları ve Türk Standartları Enstitüsü ile Karabük Üniversitesi arasında gerçekleştirilebilecek araştırma-geliştirme projeleri ile diğer işbirliği konuları kapsayacağı belirtildi.

Yüksek Lisans Programına ilişkin Protokolde, Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ve Türk Standartları Enstitüsü’nün iş birlikteliğinde teşkil edilecek olan Kalite ve Uygunluk Değerlendirme Mühendisliği Yüksek Lisans Programına ilişkin yapılacak çalışmalar ile tarafların sorumluluklarını kapsamaktadır.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Demir Çelik Sektöründe bugün yapılacak olan ‘Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve Standartların Önemi ’ konulu panele katılacak olmanızdan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Türk Standartları Enstitüsü ve Üniversitemiz arasında imzalayacağımız işbirliği ve yüksek lisans programlarına ilişkin protokoller ile işbirliğimiz bundan sonra katlanacaktır. İlgi ve alakanızdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

5
Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk; “Sayın Rektörüm öncelikle sizin de bildiğiniz gibi dünya ekonomisi standartlar üzerine hızla büyümekte ve dünya üzerinde %80’i standartlar üzerine kurulmuş durumdadır. Dünya ekonomisi standartlar üzerinde Türkiye’nin 2023 vizyonunu gerçekleştirebilmesi için bir yandan standartları yakalaması için standartlara uygun üretimi gerçekleştirerek, bir yandan da standartları belirleyen ülke haline gelerek, pazarda öncü bir rol olması gerekmektedir. İnşallah bugün üniversitemizde gerçekleşecek olan ‘Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve Standartların Önemi’ konulu panelle birlikte ülkemiz için çok önemli olan demir çelik sektörü için bu anlamda bir örnek teşkil edecektir. Türkiye ihracatında çok önemli bir payı olan demir çeliğin aynı zamanda ciddi sorunlar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Özellikle bazı ülkelere girişlerde sorunlar yaşanıyor. İnşallah bu ve bunun gibi faaliyetlerle Türkiye kendi sektöründe bu sektörün önü açılır. İlginize alakanıza ve gerçekleştireceğiniz etkinlik içinde çok teşekkür ederim. ”dedi.

İş Birliği ve Yüksek Lisans Programına ilişkin Protokolü, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk imzaladı.

Rektörlük Makamındaki program karşılıklı hediye takdimi ile sona ererken, Kampüs alanına geçilerek, kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını diktiler ve Sertifikalarını Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO