Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Demir Çelik Sektörü DÇE Toplandı

  Türkiye’nin İlk ve

 

Türkiye’nin İlk ve Tek Demir Çelik Enstitüsü olma özelliği

taşıyan Karabük Üniversitesi  Demir Çelik Enstitüsü’nde

sektörün öncü kurum, kuruluş ve dernekleri tarafından

‘Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve

Standartların Önemi ’ konulu panel gerçekleştirildi.

 

page

Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu moderatörlüğünde, Üniversitemiz Demir Çelik Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve Standartların Önemi Paneli ’ne; Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Kadı, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel, Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci,  KARDEMİR A.Ş ve ERDEMİR A.Ş temsilcileri ve yöneticileri, Türk Standartları Enstitüsü temsilcileri, Eti Maden İşletmeleri temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Üniversitemiz Dekanları, Müdürleri ve öğrencilerimiz katıldı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan ‘Demir Çelik Enstitüsü Danışma Kurulu Toplantısı’nda açılış konuşmalarında ilk olarak Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci; “Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak sektörüm adına hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Türk çelik sektörünün gelişimi için önemli bir konu olan “Standardizasyonun” ele alınacağı bu panelin düzenlenmesinde katkı sağlayan, Türk Standartlar Enstitüsü, Karabük Üniversitesi ve KARDEMİR A.Ş.’yi tebrik ediyor ve bana burada sizlere hitap etme fırsatı verdikleri için de kendilerine teşekkür ediyorum. ”dedi ve Sektörün üretim, tüketim, ithalat ve ihracat gibi sektörel verilerini, katma değeri yüksek ürün üretimi ile Ar-Ge ve İnovasyonun önemi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel; “Bugün yapmış olduğumuz bu toplantı, çelik sektöründe en önemli sıkıntılarını konuşarak standardizasyon hakkında konulara değineceğiz. Bu seminerden öte çalıştay gibi olacak olan bir programdır. Hepinizin bildiği gibi çelik üretiminde Türkiye Avrupa 2. Dünyada 8. Sırada yer almaktadır.  Bu paneli teorik bir bilgi gibi değil, ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik olduğunu düşünmeliyiz. Kurduğumuz bu enstitü Türk çelik enstitüsü ve çelik enstitüsü ve bir beriyle bağlantılı diğer bütün sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayacak bir alt yapıya sahip.  Enstitümüze nasıl bir işlerlik kazandırabiliriz diye düşündük ve Üniversitemiz ile işbirliği yaparak dünyada Demir Çelik Enstitü’lerinde yapılan çalışmaları inceledik.” diyerek, Demir Çelik Enstitüsü’nün kuruluş aşamasından bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonrada Üniversite- Sanayi işbirliği içerisinde yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi.

Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk; Dünya ekonomisi standartlar üzerinde şekillenmektedir.  Türkiye vizyonunu gerçekleştirebilmesi için bir yandan standartları yakalaması için standartlara uygun üretimi gerçekleştirerek, bir yandan da standartları belirleyen ülke haline gelerek, pazarda öncü bir rol olması gerekmektedir. Standartları belirleyenler olmadığımız müddetçe pazarda rol alamayız. ‘Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve Standartların Önemi’ konulu panelle birlikte ülkemiz için çok önemli olan demir çelik sektörü için bu anlamda bir örnek teşkil edecektir. Türkiye ihracatında çok önemli bir payı olan demir çeliğin aynı zamanda ciddi sorunlar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Bu gibi faaliyetlerle gelişerek, sektörün önü açılır. ”dedi.

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise ; “ Bugün sadece Demir çelik sektöründe standardizasyon konusunu işlemiyoruz. Bugün bir hayalimizi gerçekleştiğini kutluyoruz. Karabük 1937 yılında kurulmuş ve Türkiye’nin Demir Çelik başkenti olarak bilinen, bir kentinde Karabük Üniversitesi kurulmuştur. Karabük Üniversitesi’nin kurulması ile birlikte paydaşları ile ne yapabiliriz, ülkemizi bir adım daha öteye nasıl getirebiliriz sorusunun kaygısını yaşamıştır. Bu nedenle de Türkiye’nin ilk ve tek Demir Çelik Enstitüsünü burada kurduk. Ben öncelikle bize katkı sağlayan tüm KARDEMİR A.Ş. çalışanlarını ve yöneticilerini kutluyorum. Bu Karabük Üniversitesi’nin rekabet gücünü arttıran bir unsurdur. Demir Çelik Enstitüsü’nde malzeme araştırma laboratuvarımız olup toplamda 29 tane laboratuvarımız var. Akredite çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmaların uzun bir zaman aldığını ben kendim içerisinde olduğum için biliyorum. Elbette ürün üretmek önemlidir, fakat katma değeri düşük ürünler üretiyorsanız boşuna hamallık yapmış olursunuz. Ülkemizi bir adım ileriye götürecek, rekabet gücünüzü arttıracak ürünler üretiyorsanız başarıya ulaşarak, hem ülkenizi hem de insanlığa katkınız olacaktır. Ben bu organizasyonların gerçekleşmesinde KARDEMİR AŞ. Yöneticilerine şükranlarımı arz ediyorum. Dün olduğu gibi bugünde bizi desteklemeye devam ediyorlar ve bizi bir paydaş olarak görüyorlar, kendilerinin gücüne güç katacağını Karabük Üniversitesi’nin gelişmesini KARDEMİR AŞ.’nin gelişmesi anlamına geldiğini ve Türkiye’nin gelişmesi anlamına geldiğini her zaman belirttiler. Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk’e, tüm katılımcılara ve öğrencilerime katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bu tür organizasyonlar bir başlangıç olup, bu çatı altında daha çok organizasyon yapılacaktır. Sözlerimin başında gerçekleştirdiğim gibi bugün rüyalarımızın gerçekleştiği gündür. Ben panelimizin başarılı geçmesini temenni ediyorum. Tüm katılımcılarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum. ”dedi.

Açılış Konuşmalarının ardından KARDEMİR A.Ş. ’ye verilecek olan 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgelendirme Töreni gerçekleşerek, Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel’e belgeyi takdim etti.

Belge takdiminin ardından, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu moderatörlüğünde, ‘Demir Çelik Sektöründe Standardizasyon ve Standartların Önemi ’ konulu panel geçilerek ilk panelist olan Erdemir AŞ. Kalite Metalürji Müdürü Kenan Candar;  ‘Standartların Demir Çelik Sektöründe Kullanımı ve Sağladıkları Faydalar’ konulu sunumunda, Erdemir Grup Tanıtımı,   Demir Çelik Sektöründe Standartların Kullanımı, Standartların sağladığı faydalar, Standardizasyon beklentimiz konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Teknik İşler Direktörü Serpil Çimen; ‘Demir Çelik Sektöründe Standartların ve Standardizasyonla İlgili Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ adlı sunumunda Kalitesiz Çelik, Ham çelik üretimi, üretim artışı, kapasite kullanım oranı, Türkiye’nin Dünya’da ki Çelik üretim sıralamasındaki yeri, Kalitesiz çelik ithalatı demir çelik ihracatları ve ithalatları konuları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Eti Maden İşletmeleri AŞ. Metalürji Mühendisi Erol Tahtakıran; ‘Demir Çelik Sektöründe Borla Gelen Yenilikler’ konulu sunumunda Demir Çelik üretiminde Bor kullanımı, Proje çıktıları, Projenin tüketicilere tanıtım faaliyetleri, hedefler, Dünya çapında bor kullanımı hakkında katılımcıları bilgilendirerek merak edilen konular hakkında örnekler verdi.

TSE Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir;  ‘ Standardizasyona Genel Bakış’ adlı sunumunda Standartların kullanımı, nasıl gerçekleştiği konular hakkında örneklerle katılımcıları bilgilendirdi.

Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk günün anısına Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a, Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci’ye, KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel’e, Prof. Dr. İbrahim Kadı’ya, Erdemir AŞ. Kalite Metalürji Müdürü Kenan Candar’a, Türkiye Çelik Üreticileri Derneği Teknik İşler Direktörü Serpil Çimen, Eti Maden İşletmeleri AŞ. Metalürji Mühendisi Erol Tahtakıran’a, TSE Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Demir’e, Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Göloğlu’na, plaketlerini takdim etti.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO