Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HİS’DEN,KBÜ’YE Ziyaret

Herkes İçin Spor (HİS)

Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, HİS Federasyonu Genel Sekreteri Hasan Sarıkabak ve Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Sökmen ile birlikte Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret ettiler.

KBU_2638
Türkiye’de sporun kalkınması konusunda HİS Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi olan KBÜ Rektörü  Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile karşılıklı görüş alış verişinde bulunmak üzere ziyaret ettiklerini belirten Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba;” Rektörümüzün isteği doğrultusunda Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu ve Karabük Gençlik Merkezi ortaklığı ile Karabük’te Wellness 1. Kademe Antrenörlük kurslarını açtık. Wellness kavramının bedensel egzersizler yoluyla fiziksel, ruhsal ve zihinsel sağlığa ulaşmayı içeren genel bir spor terimidir. Bu kursa katılanlar yaşam kalitesini artırma ve spor amaçlı antrenörlük yapmak, spor salonu açma, toplumda spor bilincini oluşturma ve yönetme lideri olmaya hak kazınıyorlar. Kurs programında yaşlılarda, çocuklarda ve hamilelerde egzersizin önemi vurgulanarak, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde bilinçli ve donanımlı antrenörler yetiştirilecektir.” dedi.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin ve Karabük halkının kısacası 7’den 77’ye herkesin sporla iç içe olması ve spor kültünün gelişmesi için Wellness 1. Kademe Antrenörlük kurslarının Karabük’te de açılmasının kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden  Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise  “ Türkiye’de spor kültürünün gelişmesi için Wellness ve Wellness gibi kursların açılması çok önemlidir. Sağlıklı bir toplumun oluşması için spor kültürünün de gelişmesi lazım. Özellikle ülkemizde spor kültürü Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve ona bağlı olan Herkes İçin Spor (HİS) Federasyonu gibi kurumların çalışmaları ile son yıllarda biraz daha gelişmeye ve yerleşmeye başladı. Her platformda belirttiğimiz gibi Karabük Üniversitesi olarak spora, sporcuya ve sporun gelişmesine çok büyük önem vermekteyiz. Bunun için bugüne kadar spor dalında herhangi bir ayrım yapmak sızın pek çok yarışa ev sahipliği yaptık. Bildiğiniz üzere Türkiye’de ilk defa denizi olamayan bir şehirde Kano yarışları yaparak Karabük halkının bu konuda bilinçlenmesini sağladık. Yine Muay Thai yarışmalarına ev sahipliği yaptık. Üniversitemizin spor takımları ve kulüpleri ulusal ve uluslararası platformlarda bizleri temsil ederek almış oldukları derecelerle bizleri gururlandırdılar. Bizler öğrencilerimizin ve Karabük halkının sporla iç içe olması için işlevselliği ve çevre düzenlemesi ile farklı olan Türkiye’nin ilk Ay- Yıldızlı stadyumunu inşa ederek Karabük Üniversitesi’ni Türkiye’deki bütün üniversitelerin spor merkezi yapmayı ve Dünya Üniversite Oyunları’nın bir ayağını da Karabük’te Karabük Üniversitesi’nde yapmayı hedefliyoruz. Herkesi spor yapmaya ve dolayısıyla sağlıklı yaşamaya davet ediyorum.” dedi.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO