Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Partilerde İstifalar Başladı !

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde, CHP

akchp

Kütahya’nın Simav İlçesi’nde, CHP ilçe yönetimi, Aydın’ın Nazilli ilçesinde ise AK Parti ilçe teşkilatı başarısızlıklar üzerine topluca istifa ettiler.

CHP Simav İlçe Teşkilatı’nın 5 yıldır başkanlığını yapan Kasım Öner beraberinde 15 kişiden oluşan yönetim kurulu üyeleri yaşanan olumsuz seçim sonrası onurluca bir davranış biçimi göstererek istifa dilekçelerini Genel Merkezde işleme konulması amacıyla Kütahya İl merkezine gönderdiler..

30 Mart yerel seçimlerinde belirledikleri hedeflerin çok uzağında kaldıklarını ifade eden Başkan Öner, “Başarılı olamadık. En doğru ve mantıklı yolun topluca istifa etmek olduğunu düşünerek oy birliğiyle aldığımız kararı uygulamaya koyduk. Bizden sonra oluşacak yeni yönetime şimdiden başarı diliyoruz” dedi

CHP Genel merkezi ise sessiz bir şekilde gelişmeleri izlerken Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başarısız olan İl ve İlçelerde durum değerlendirmesi yapacağız dedi.

Karabük CHP de 2004 sonrası yaşanan düşüş 2009 da devam etmesi ve 2014 dibe vurması adeta şok etkisi yarattı. Karabük merkezde 13 bin dolayında sabit oyu bulunan ancak 2009 da ve 3 bin dolayında ve 2014 de yerel seçimlerde %2.6 ile 1738 oya gerileyen CHP yaşanan krizi İl başkanı Bayram Karadağ’ın eksik ve yanlış tutumlarına bağlıyorlar. Parti içi kaynaklar CHP Genel merkezin Karabük bazında üye,delege ve yönetimler bazında sıfırlama yapması ve yeni baştan atama yapacağı kayyum yönetimi ile üye ve delegelerin önce ilçelerde sonra il bazında yapılacak çalışmalar neticesinde düzeltilebileceğini savunuyorlar.

Aynı kaynaklar ne il başkanı Karadağ’ın nede ilçe başkanlarının yaşanan tüm bu başarısızlığa rağmen istifa etmeyeceğini genel merkezinde sessiz kalacağını bir sonra ki seçimlerde yine bu tür başarısızlığın kaçınılmaz olacağını da savunurlarken başarısızlığa CHP genel merkezinin çanak tuttuğunu savunuyorlar.

AK Parti Sessiz Bekliyor.

2009 seçimlerinde Karabük merkezi MHP adayı Rafet Vergili’ye çok az bir sayı ile kaybeden ve bu bir trafik kazasıydı bu seçimlerde 7 de 7 yapacağız diyen AK Parti yönetiminin Karabük merkezde farklı kaybetmesi ardından Ovacık belediyesinde de farklı kaybetmesi sonrası İl ve İlçe yönetiminin değişmesi bekleniyor.

İl Yönetimi için şimdiden 3-4 adayın isimlerinin geçmesi ve partinin tepeden tırnağa revizyona gideceği yine parti içi kaynaklardan ifade edilirken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın durum değerlendirmesi yaparak Genel Başkan Yardımcısı M.AliŞahin’den bilgi alacağı ifade ediliyor.

Yarından itibaren tüm ülkede başarısız olan siyasi parti teşkilatların da hareketlenme beklenirken olası bir erken seçim öncesi de atamaların yada olağan üstü genel kurulların Mayıs ayı içerisinde yapılacağı öngörülüyor.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO