Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hırçın KBÜ ve Karabük’ün Yüz Akı Oldu

Karabük Üniversitesinden yapılan açıklamada

Karabük Üniversitesinden yapılan açıklamada ; “Hırçın” 26. All Japan Sumo Robot Tournament Dünya Şampiyonluğu Yarışması’nda Türkiye’yi Temsil Etti.

cats

13-14-15 Mayıs 2014 tarihleri arasında Eskişehir Anadolu Üniversitesi BESYO Kapalı Spor Salonu’nda Sumo, mini sumo, çizgi izleyen, robotino, temalı ve serbest kategorilerinde gerçekleştirilen 8. Uluslararası Meb Robot Yarışması’na KARABÜK ÜNİVERSİTESİ (KBÜ) Robot kulübü çizgi izleyen, sumo, mini sumo ve serbest kategori olmak üzere dört kategoride katılmış, 19 üniversite ve 92 lisenin katıldığı yarışmada çizgi izleyen kategorisinde 534 robot, sumo kategorisinde 161 robot, mini sumo kategorisinde 393, serbest kategoride 25, robotino kategorisinde 37 ve temalı robot kategorisinde 35 robot yer almıştı.

Toplamda 1185 robotun, 1000’in üzerinde katılımcının ve 2500’ün üzerinde ziyaretçinin bulunduğu yarışmada Robot Kulübümüzün tüm robotik çalışmaları katılımcılar ve ziyaretçiler tarafından yakından takip edilmiş, Sumo robot kategorisinde 161 robot arasından “Hakim” adlı sumo robotumuz çeyrek finalde elenmesine karşın “Hırçın” adlı robotumuz Uluslararası sumo robot turnuvasında dünya şampiyonasında 2’nci olan sumo robotu eleyerek 1’inci olmuştu, Japonya’da düzenlenecek olan 26. All Japan Sumo Robot Tournament Dünya Şampiyonluğu Yarışması’nda Türkiye’yi temsil etme hakkını kazanmıştı.

Serbest kategoride 25 robot arasından “Zararlı böcekleri yakalayan GPS ve güneş enerjisi ile çalışabilen zeki tarımsal robot” 1’inci oldu.

Mini sumo kategorisinde ise 393 robot arasından “Bitirim” ve “Diamond” adlı robotumuz çeyrek finalde elenmiş, Çizgi izleyen kategorisinde 534 robot arasında ön elemelerde “Karot2” adlı robotumuz 15. “Karot” adlı robotumuz 18. olmuştur.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO