Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK PARTİNİN İFTARINA İLGİ ,

AK PARTİ  Karabük İl

AK PARTİ  Karabük İl Başkanlığının İftar yemeğinde Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ,Milletvekili Osman Kahveci, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, İl Başkanı Ömer Ayar ve Parti Yöneticileri , TSO Başkanı Sedat Namal, Kardemir AŞ Yöneticileri yanı sıra çok sayıda STK yöneticileri ve üst düzey protokol katıldı.

 

 AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI İFTARINA İLGİ ,

 

 

IMG_4402

AK Parti İl Başkanı Ömer AYAR yemekte katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek Milletvekili Osman Kahveci ve M.Ali Şahin’e birer konuşma verdi. Şahin partisinin il başkanlığınca Safranbolu ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, huzuru ve barışı tavsiye eden bir dinin mensubu olduklarını, kendileri kadar başkalarını da düşmelerini sağlayan oruç ibadetini yerine getirmeye çalıştıklarını söyleyerek  “Günümüzün Müslümanları böylesi yüce bir dinin mensubu olmanın şuurundan uzak hatta bunu genellemek durumundayım, çok uzağız” dedi Şahin,  Aslında dünyanın en huzurlu bölgesi ve coğrafyasının 1,5 milyar Müslümanın yaşadığı coğrafya olması gerektiğini anlatarak konuşmasına şöyle devam etti;  “İşte şu mübarek ayda bile birçok coğrafyada kan akıyor. Nedir bunun sebebi?  Günümüzün Müslümanları böylesi yüce bir dinin mensubu olmanın şuurundan uzak hatta bunu genellemek durumundayım, uzağız. O dinin şuurunda hareket etmiş olsaydık, 1,5 milyarlık İslam alemi o dinin özüne ve ruhuna uygun davranıyor olsaydı, dünyanın en huzurlu bölgesi, coğrafyasının İslam coğrafyası olması gerekirdi. Bize şu günler böylesine nefis muhasebesi yapmayı da öğütlüyor.” 

Sözleşmeli çalışan 100 bine yakın kamu görevlisini kadroya alarak bekledikleri icraatı yasal düzenlemeyle gerçekleştirdiklerini anımsatan Şahin, Milletvekilleri olarak ramazanda da çalıştıklarını vurgulayarak  10 günü aşkın geceli gündüzlü çalışarak parlamentodan birtakım yasal düzenlemeleri çıkardıklarını kaydetti.

Kur’an kurslarında vekil öğretmenlik yapanları da kadroya alarak mübarek ayda onları da sevindirdiklerini dile getiren Şahin , Asıl iyileştirme yaptıkları kesimin şehit yakınları ve gaziler olduğuna dikkati çekerek ;
“Bunların yanında ayrıca iyileştirme yapılan vazife malullerimizdir. Onlarla ilgili çok önemli düzenleme yaptık. Özellikle terörle mücadele eden şehitlerimizin geride bıraktığı yakınlarına iş temin etmek devletimizin göreviydi. 1995 yılında çıkan yasayla bir kişiye veriliyordu. Şimdi biz bunu ikiye çıkardık. Şimdi bunu son yasayla yaygınlaştırdık. Askerde terörle mücadele ile değil, başka şekilde hayatını kaybetmiş askerlerimizin yakınlarına da aynı hakkı tanıdık.Eskişehir’de mühimmat patlamasında şehit olan askerlerimizin yakınlarına da aynı düzenlemeyi yaptık.”  Dedi.

 

28 Şubat sürecinde yaşan mağdurluğu anlatarak 28 Şubat 1997’deki süreçte kılık kıyafetinden dolayı yüzlerce kişinin memuriyetten atıldığını belirten Şahin ; geçen hafta parlamentoda yapılan düzenlemeyle memuriyete dönmelerinin yolunun açıldığı  belirterek “ O, haksız bir uygulamaydı. Hiç kimseye kılık kıyafetlerinden ve kazanılmış haklarından dolayı zulüm yapamazsınız. Geçmişte bunlar yapıldı ve biz geçtiğimiz hafta parlamentodan çıkardığımız yasal düzenlemelerle düzeltme imkanına sahip olduk. 80 maddede değişiklik yaptık. TSK  İç Hizmetler Kanunu’nun 35. maddesini değiştirdik. Bu,  darbelerin hukuku gerekçesi olarak hep gösterilmişti. Türkiye de parlamentoları kapatan, siyasileri al aşağı edenler, Türkiye ‘de yönetimi kesintiye uğratanlar darbelerin sebebi olarak 35. maddeyi gösteriyorlardı. Kendisi kadar başkalarını düşünmeyi de tavsiye eden, bunu bizzat oruç ibadeti ile bize yaşatan bu atmosfer koskoca İslam aleminde hepimizin yüreğini burkan bu fecaatler yol açmamalı”  diye konuştu.