Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TİS BİTTİ TARAFLAR MEMNUN

KARDEMİR işçisi 10 ve

MANSETT

KARDEMİR işçisi 10 ve 11. dönemde yapılan TİS kapsamında toplam yüzde 62 oranında zam elde etmiş oldu.

 

cats

 

BUGÜN BAĞITLANAN TİS İÇİN SAAT 14.30 DA VALİ İZZETTİN KÜÇÜK’ÜN KATILDIĞI  İMZA TÖRENİ YAPILDI .SAAT 16.00 DA KARDEMİR ÇIKIŞINDA Kİ BAŞ TEMSİLCİLİK BİNASI ÖNÜNDE İŞÇİ İLE SENDİKA BULUŞTU..

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş ile Çelik-İş Sendikası arasında yapılan 11. Dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri mutlu sonla bitti.

2012-2014 dönemini kapsayan TİS’te KARDEMİR çalışanlarına yaklaşık yüzde 20’ye varan zam sözleşmesi Karabük Valisi İzzettin Küçük’ün de katılımı ile KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Zeki Yolbulan, Genel Müdür Fadıl Demir ve Çelik -İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül arasında imzalandı.

KARDEMİR AŞ  Genel Müdürü Fadıl Demirel ,  ” TİS  görüşmelerimiz neticesinde  2014 ile  geleceğe daha ümitle bakan bir sosyal barışın dayanışma sağlanmıştır.  TİS iki yılı kapsıyor.  Kuruluşumuz ciddi atak yapan bir kuruluştur. Dört senelik TİS  düşündüğümüzde yıllardır KARDEMİR’in tüm tarihsel gelişimi içerisinde en büyük atak yaptığı yıl  olacak. 1 milyon ton olan kapasitesini üçe katlayarak bu yılın altıncı ayında 3 milyon ton hedefine ulaşacağız . Bu süreci yaşarken, aynı zamanda tesislerini modern bir hale getirmiştir. Rekabet edebilen çağdaş normlara ulaşmış, maliyetlerini aşağıya çekebilen, kendi, enerjisini üreten, Türkiye’de üretilmeyen katma değerleri yüksek ürünleri üreten bir fabrika haline gelmiştir. Dışarıdan anahtar teslimi tesisi almadan kendi mühendislerimizle yapıyoruz. Fabrikalar yapan fabrika unvanını tekrar geri kazanan ve adeta küllerinden yeniden doğan çelik şirketiyiz . KARDEMİR yönetimi bu vefalı tutum karşısında bütün şartlarını zorlayarak vefalı bir şekilde imkanı elverdiği oranda çalışanları mutlu edecek fedakarlığı yapmıştı. Sosyal barış tamdır. Çalışanlar arasında barış ve huzur devam etmektedir. Kar eden bir kuruluştur. Bütün bu yatırımlarına ve büyümeye rağmen 2013’te  iyi bir karla kapatmıştır. 2014’de iyi bir şekilde bakmaktayız. Böyle bir noktaya gelişte Karabük’e, KARDEMİR çalışanlarına, yönetime, sendikamızın gösterdiği büyük bir mes’uliyet içinde fabrikanın büyümesinde gösterilen çabaya teşekkür ediyorum.” dedi..

TİS imza töreninde konuşan Genel Başkan Cengiz Gül, geçen yıl 10. dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerini mutlu bir şekilde imzaladıklarını belirterek  şu açıklamalarda  bulundu ” Cumhuriyet kenti Karabük’ün Valisi, KARDEMİR yönetimi, Çelik İş Yönetimi olarak hep birlikte büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bu mutlu sona ulaşmada ve sözleşmenin masada bitmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Çalışanların beklentileri dahilinde  pozitif anlamda katkı veren bir sözleşmeyi imzalayacağız. Birinci yıl yüzde 10 ve ikinci yılda aynı oran düzeyinde yapılan bir artışla yüzde 20’ye varan bir zam oranı sağlanmıştır”.

ÜÜÜSSTTKARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç   2013 -2014 dönemini kapsayan sözleşmenin herkese hayırlı olmasını ve amaca ulaşılan bir sözleşme olduğunu açıklayarak ;  “Çalışanlarımızla bir kez daha  yeniden bütünleştik ve birleştik. KARDEMİR ailesi olarak bir güç haline geldik. Dünyaya ve ülkemize hizmet eden bir kuruluş olma yolunda çalışmalarımız devam edecek. TİS neticesi gösterdi ki bu birliktelik bize güç veriyor. Çalışanımızla, yöneticimizle bütün sistemin birlikte olup aynı amaca ve gayeye hizmet etmesi başarının sırrıdır. Bu dönem ki TİS’in diğer dönemlerdeki gibi şirketimize ve sendikamıza hayırlı olsun. Cenab-ı Allah’ın izni ile bu yükün altından layıkıyla çıkarız”  dedi.

Karabük adına mutlu olduğunu belirten Vali İzzettin KÜÇÜK ise  , İstikrar, güven ve huzurla bugünlere gelindiğini açıklayarak , ” Bu iki sene bu sözleşme ile Karabük’ün gelişmesi, büyümesi ve huzur içinde garanti altına alınmış olmasından dolayı mutluyum. Fabrika yönetiminin özverisi, desteği, sendika yönetiminin derin sorumluluk anlayışı ile sonuca ulaşıldı.  Her iki kesime teşekkür ediyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu ..

İŞTE KARDEMİR AŞ BAŞKAN V. KAMİL GÜLEÇ’İN AÇIKLAMALARI 

 

İŞTE GENEL MÜDÜR FADIL DEMİREL’İN  TİS SONRASI AÇIKLAMALARI

  ÇELİK İŞ GENEL BAŞKANI CENGİZ GÜL’ÜN AÇIKLAMALARI 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO