Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2014 SEÇİMİ ARDINDAN

 . . . .

RT

 .

.

.

.

————————————————————————————–

 Penceremden /Osman Semih Gülen / 2014 Yerel Seçimleri Ardından

—————————————————————————————-

.

Ak parti 2014 yerel seçimler öncesi,  ön seçim adaylarını değerlendirirken ortaya çıkan isimler hakkında “genç-tecrübesiz-olmaz” görüşleri hakimdi. Sonrasında ortaya atılan KBÜ Rektörü Prof. Burhanettin Uysal ismi, hemen ardından olmazsa Dursun Altıparmak’mı yoksa Kalkınma Bakan yardımcısı Mehmet Ceylan’mı tartışmalarına  son kararı Başbakan R.Tayyip Erdoğan verdi. 

İşin başında, hemen hemen tüm istatistikler mevcut belediye başkanı Rafet Vergili ile Mehmet Ceylan arasında %70 oranında fark olduğunu konuşuyordu.  

Bu arada Ülkede montaj,şantaj kasetleri derken bir anda  okyanus ötesinin paralel Devlet uzantısı kavgası sertleşip  seçimleri genel seçimler havasına girmesi sonrası Karabük’te AK Parti çıkışa geçmeye başladı ve Başbakanın gelişi ile bu çıkış tavan yaptı.

AK Parti il Başkanı Ömer AYAR’a göre AK Parti lehine bu iş bitmişti.

Karşılığında MHP li başkan Rafet Vergili’de ise en az 30 bin fark olur görüşü vardı.

MHP seçimlere Rafet Vergili markası ile giriyor, AK parti ise ülke genelindeki Tayyip Erdoğan rüzgarından yararlanmak istiyordu. Üstelik Kalkınma Bakan yardımcısı Mehmet Ceylan’ın kariyeri yanı sıra AK Partisinin 2.adamı M.Ali Şahin’in  desteğine güveniyordu.

Karabük’te , Vergili markası öylesine güçlü duruyordu ki MHP parti içinde çıkan liste sarsıntısında hemen “Ya ben Ya onlar ” resti karşısında İl-İlçe başkanlıklarını derhal değiştiriyor, bir anlamda otorite benim diyordu. Safranbolu başta olmak üzere İlçe belediye başkan adaylarının isimlerini de Rafet Başkan  belirliyordu.

Seçim sürecide bu iki parti arasında geçti.

Peki işçi ,emekli kentinin sosyal demokratları ne yapacaktı. Ana muhalefet partisi CHP ne yapacaktı? Genç bir aday yokluklar içinde çıktı. 2009 da yapılan hatalar yapılmasın isteniyordu ancak bırakın geçmişte ki hataların tekrarlanmamasını koltuk sevdalılarının her seçim döneminde ki hataları bu kez de canla başla çalışan Erdal Demir’i vurdu. CHP Genel merkezi bu hatayı 2009 da yapmıştı , bu seçimlerde tekrarlayarak belkide yenilgiye destek verdi..

Saadet Partisi ise Soner Malkoç’ta  Karabük’te ki siyasi atmosferin değişimi için yola çıkmıştı ama kitleler Karabük’te AK parti mi, Vergili’mi diye kitlenmiş , diğer adaylara şans vermiyordu.

Sonuçta, Karabük yeniden Vergili dedi.. Ülke genelinde Ak parti kazanırken Karabük muhalefetten yana oyunu kullandı.

Safranbolu’da ise  Ak partili Belediye Başkanı Necdet Aksoy karşısına önce Mustafa Eren CHP’den ardından MHP den Mustafa Özata’yı çıkartırken sürpriz olarak DSP adayı Bülent Türkoğlu ve SP adayı Adnan Akın çıkıyordu. Safranbolu’da kıyasıya bir yarışın olacağı beliydi, ancak 2 Mustafaların anketlerinde de çıktığı gibi ipi Necdet Aksoy göğüsledi.

Yenice’de,Eskipazar’da,Eflani’de  Ak parti adayları yeniden seçildi.

AK Parti bu kez 7 de 7 yapacağız derken Karabük Merkez belediyesi yanı sıra  Ovacık’ta da MHP’ye kaybetti.

Ovacık ; Ak parti Genel Başkan Yardımcısı M.Ali Şahin’in baba ocağı olması ve son yıllarda Ovacık’a spor kompleksi, Karagöl projesi gibi devasa projelerin bölgede uygulamaya alınmasına karşın kaybetti..

2014 yerel seçimleri  tamamlandı.

Sözler verildi. Projeler anlatıldı.

Sürprizler yaşandı.

Her şeyden öte tecrübesizlikler in faturası tecrübeli bir çok isme fatura edildi.

Şimdi o tecrübe,deneyim faturayı öderken kendisine faturayı çıkaranlardan hesap sorup ben değil siz ödeyeceksiniz der mi?…

Yada demez ve yenilmeye doymayan pehlivanlar gibi “önümüzde ki karşılaşmalara bakarız mı” der..

Siyaset bu..Kıvraklığına güç mü yeter…

Web Tasarım & SEO: Best4SEO