Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2017 Yılı Bütçesi 55 Milyon TL

  Geçtiğimiz günlerde tamamlanan

dsc_0469

 

Geçtiğimiz günlerde tamamlanan ve oy birliği ile kabul edilen 2017 yılı mali bütçe görüşmeleri sonrası Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy bir açıklama yaptı.

Bütçe görüşmelerinin bastan sona karşılıklı iyi niyet ve büyük bir birlikteli içerisinde tamamlandığını kaydeden Aksoy; “ Safranbolu Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı geçtiğimiz günlerde tamamlandı.  Bilindiği gibi Kasım ayı toplantıları belediyelerde bütçe toplantıları şeklinde geçer ve bir sonraki yılın bütçeleri netleşir.  Yine Safranbolu Belediyemizin 2016 yılı bütçesini belediye Meclisimizin tamamının oyları ile 55 Milyon TL olarak bağladık ” dedi.

Aksoy şöyle devam etti; “Değerli hemşerilerim bilindiği gibi Safranbolu’da 2009 yılından bu yana hizmetteyiz. 2009 yılında yapılmış olan bütçe 13 Milyon TL olarak netleşmiş, o günden bu yana yüzde yüzlere yakın artış sağlamışız. Buna göre 2009 yılında 13 Milyon TL olan bütçenin gelir kısmı 11,5 Milyon TL, 2010 yılında 17 Milyon TL bütçe yaptık gelir 17.945 Milyon TL. Bu rakamlar şöyle devam ediyor 2011 yılında 23 Milyon bütçe 27 Milyon TL gelir, 2012 yılında 25 Milyon TL bütçe 20 Milyon TL gelir, 2013 yılında 34 Milyon TL bütçe 35,5 Milyon TL gelir, 2014 yılında 38 Milyon TL bütçe 34,789 Milyon TL bütçe, 2015 yılında 42 Milyon TL bütçe 38.660 Milyon TL gelir elde ettik. Yani bütçemizi dengeli bir şekilde Safranboluluların hizmetine sunduk. Şimdi buna göre 2016 yılında 48 Milyon TL bütçemiz var umuyorum geçmiş yıllara bakarak 46 Milyon TL gibi bir gelir ile 2016 yılını tamamlayacağız. “

Bütçe Gelirlerimizin Yüzde 60’ı Yerel Gelirlerden

Bütçe gelirlerinin yüzde 60’ının yerel gelirlerden sağlandığını ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy şöyle konuştu; “ Bu şu anlama geliyor Safranbolu Belediyesi önümüzdeki yıl Safranbolulu hemşerilerimize 55 Milyon TL’lik bir hizmet sunacak. Böylesi yüksek geliri 2009 yılından bu güne 55 Milyon TL’ye yükseltmek hakikaten büyük bir başarı. Hatta büyük bir belediyecilik başarısıdır. Tahmin ettiğimiz gelirlerin yüzde 60’ı da yerel gelirlerden olaşacak. Yani merkezi Hükümetten almayı tahmin ettiğimiz gelirler yüzde 40 – 45 dolayında olacak. Safranbolu Belediyesi neredeyse kendi yağı ile kavrulan bir belediye haline geldi.

Değerli dostlar yine bildiğiniz gibi Safranbolu Belediyemizin çalışanlarına hiçbir borcu yok. Hizmet araçlarını tamamını almış, alt yapısını kurmuş bir belediyeyiz. Yüksek miktardaki bütçemiz ile de halkımıza iyi, yerinde ve zamanında hizmet yapmayı arzu etmekteyiz ve bunun için var gücümüz ile çalışmaktayız. Yine bu bütçemize merkezi hükümetin örneğin Safranbolu’da yapacağı arıtma sistemi, Akçasu Deresindeki sel kapanları gibi yatırımlar dahil değil. Tabi bunları da dahil ettiğimizde 60 Milyon TL’den fazla bir hizmeti Safranbolu’muzda gerçekleştireceğiz. “

Başkan Aksoy konuşmasının sonunda “ Bütçemizin onaylanmasında oy birliği ile destek sağlayan başta Ak Parti Meclis Üyelerimize, Milliyetçi Hareket Partili Meclis Üyelerimize ve Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Bununla birlikte Siyasi patilerimizin İlçe Başkanlarına vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu bütçeyi hep birlikte Safranbolu’ya layık olduğu şekilde hizmet olarak harcayacağız “ dedi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO