Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNE HAZIR MIYIZ.

Zaman çok hızlı akıyor

Zaman çok hızlı akıyor değilmi? Günümüzde zamanın nasıl akıp geçtiğinin farkına bile varamıyoruz. uzun bir okul dönemi bittiğinde tatili heyecanla kucakladık. Çocuklar, öğretmenler ve veliler dinlendi, mola aldı ve Akü şarj oldu.

 

Veee… Dört gözle beklediğimiz tatil bitti. Yeni okul dönemi başlıyor. Koşuşturmalar, dersler, notlar kurslar tekrar başlıyor. Bu yeni döneme ne kadar hazırlıklıyız? ruhsal olarak çocuğumuz ne kadar hazır?

 

         Bu geçiş dönemini nasıl yönetebiliriz.

 

Eğlenceli ve rahat bir yaz tatilinden sonra tekrar okula dönmek bir çok çocuk için oldukça stresli bir durumdur. Ya da ilk defa okula başlayacak çocuklar için daha da zor ve endişeli olabilir.

 

Bunların üstesinden gelmek için;

  • Çocuğunuzun Endişelerini dinleyin ve kabul edin.

Çocuğunuzun endişelerini dile getirmesine ve yüksek sesle ifade etmesine izin verin. Dinleyin

 

Genellikle endişeler dile geldiğinde etkisi azalmaya başlar. Dinlenildiğini, anlaşıldığını ve kabul edildiğini fark eden çocuk rahatlar. Konu üzerinde konuşmak için bir alan yaratılmış olur.

 

b-Değişikliklerin Olumlu Yönleri hakkında Konuşun;

Endişeler açığa çıkarıldıktan sonra çözüm üretmek üzere beyin fırtınası yapabilirsiniz. Okulda eski arkadaşları ile karşılaşacağını, Yeni konular öğreneceğini, Yeni okul gezilerinin yapılacağını anlatın. Okulda arkadaşları içinde, birlikde aktiviteler yaparak mutlu olacağını söyleyin.

 

c-Küçük Kutlamalar Planlayın;

Değişimi kabul etmenin yollarından biride küçük kutlamalar hazırlamaktır. Örneğin arkadaşları ile birlikte “ Okula dönüş partisi” organize edebilirsiniz. Ailece yapabileceğiniz eğlenceli bir aktivite planlayabilirsiniz.

Veya yeni okul çantası, kalemlik gibi küçük bir yeniliği ve değişikliği okul hatırası olarak alabilirsiniz. Unutmayın değişiklik ve yenilik herkes için tedirgin edicidir. Anne ve Baba olarak çocuğumuzun hislerini anlamaya çalışın. Red etmeyin, yargılamayın.

 

Önemsizleştirmeye ya da hafife almaya çalıştığınızda işler daha da kötüleşir.

Çocuğunuzla  Harika bir okul dönemi geçirmeniz dileklerimle…

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO