Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Feshane’de KARABÜK Günleri Başlıyor

Bu senede KAR-VAK’In organize

Bu senede KAR-VAK’In organize ettiği KARABÜK

Günlerine;  Karabük TSO,Karabük Üniversitesi ve

Safranbolu Belediyesi tam destek verirken, İstanbul

Feshane günleri için geri sayım başladı..

 

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “Safranbolu’muzu; el sanatlarımız, görsellerimiz, yaşatmaya çalıştığımız soyut olmayan mirasımız ile birlikte İstanbul Feshane’ ye taşıyoruz” dedi.

 

www

 

İstanbul Feshane’ de düzenlenecek olan Karabük Tanıtım günleri için Safranbolu Belediyesi olarak tüm hızı ile çalışmaların devam ettiğini ve İstanbul’da yaşayan Karabüklülere memleket özlemini gidermek için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini söyleyen Aksoy; “Feshane’ de kurulacak olan Safranbolu stadında, Safranbolu Sokağı ile bambaşka bir çalışamaya imza atacağız” dedi.

Yemenici, kalaycı, demirci ve cam işleme sanatının son ustalarının kurulacak olan Safranbolu Sokağı’nda mesleklerini icra edeceklerini belirten Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti; “ Karabük’ün ünlü yemekleri de İstanbulluların beğenisine sunulacak. Yöreye özgü, kuyu kebabı, gözleme, baklava, börek, keşkek, miyane helvası, zerde tatlısı bunlardan sadece bazıları. Eskipazar, Ovacık, Eflani ve Yenice ilçeleri de tarihi ve kültürel değerleriyle Feshane’de yer alacak. Geçtiğimiz yıl Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi’nde Ankara’daki Karabüklüler Derneği ve Karabük Valiliği ortaklığında bir program yapmıştık. Bu tanıtım programımız oldukça başarılı geçmiş ve İstanbul’daki hemşerilerimiz başta olmak üzere İstanbul’da da Feshane’ de bir tanıtım yapılmasını özellikle istirham etmişlerdi. Bu doğrultuda Karabüklüler Vakfı ile birlikte Karabük Valiliği, Safranbolu Belediyesi ve diğer belediyelerimiz ile bir tanıtım günü hazırlandı. Karabük denilince görsel değer olarak en ön planda yer alan husus Safranbolu’dur. Karabük’ümüzün turizm alanında motor gücü olan Safranbolu’yu, Feshane’de de İstanbul’daki hemşerilerimize en güzel şekilde tanıtmak için yoğun bir gayret gösterildi. Başta SAKEM’ imizin çalışmaları olmak üzere Belediyemizin diğer faaliyetlerini özellikle turizm, korumacılık ve tanıtıma yönelik faaliyetlerini yine Safranbolu’nun görsellerini Safranbolu Kaymakamlığı’mız ve Safranbolu Esnaf Odası ile birlikte oraya getiriyoruz. Kısacası Safranbolu’yu İstanbul’a taşıyoruz. El sanatlarımız, görsellerimiz, yaşatmaya çalıştığımız soyut olmayan mirasımız ile birlikte İstanbul’da Feshane’ de 26, 27, 28 Aralık tarihlerinde Feshane’ de buluşturuyoruz. İstanbullu hemşerilerimiz çok şanslı. Safranbolu’ya gelerek görebilecekleri görsellerin en güzel örneklerini Feshane’de görme imkânına sahip olacaklardır. Sonuç olarak Safranbolu’yu İstanbul’a getiriyoruz.”

10313237_10152228227284652_6807777732488169992_n

Web Tasarım & SEO: Best4SEO