Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TSO ve İŞ-KUR Boş Durmuyor..!!

    İŞKUR  Ve

unnamed   

İŞKUR  Ve TSO DAN YENİ GİRİŞİMCİLERE YİNE FIRSAT

 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası arasında Uygulamalı Girişimcilik Kursu alanında işbirliği protokolü imzalandı.

Çalışma ve İşKurumu İl Müdürü Coşkun GÜVEN de yaptığı açıklamada , 2015 yılı içerisinde 8 grup halinde toplam 200 kişiyi kapsayacak bu eğitimlerin ilk grubunun 15 Nisan da başlayacağını, katılımcı müracaatlarının da 30 Mart- 9 Nisan arasında İl Müdürlüklerinden alınacağını belirtti.

İl Müdürü GÜVEN “kursumuz 70 saatüzerinden 9 fiiligünsürecek, eğitimlerKarabük TSO nın eğitim salonunda yapılacak olup, eğitim giderleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır.Amacımız, katılımcıların Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak” dedi.

unnamed22Eğitim boyunca katılımcılara İŞKUR tarafından cep harçlığı ödeneceğini de belirten GÜVEN aynı dönemde katılımcıların genel sağlık sigorta sı ve kısa vadeli sigorta primleri de Kurumca karşılanacağını belirtti.

Konu ile ilgili açıklama yapan Karabük Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay ÖZCAN, istihdam noktasında artış sağlanabilmesi için yeni girişimcilere ihtiyaç duyulduğunu, yeni işyeri açmak ve bunun içinde KOSGEB ten hibe desteği almak isteyen girişimcilerin , protokol kapsamında açılacak eğitimlerden geçmesi gerektiğini altını çizerek, paydaş Kurumlarla iş birliklerinin her alan da devam edeceğini söyledi.

TSO Başkanı  Tuncay ÖZCAN  ve  Çalışma ve  İş Kurumu İl Müdürü Coşkun GÜVEN, yeni girişimcilerin bu eğitimlerden yararlanmaları çağrı sında bulundu.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO