Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kutlama Mesajı Yayımladı

CHP  Karabük’ün Türkiye’nin İlk

CHP  Karabük’ün Türkiye’nin İlk Ağır Sanayi

Kuruluşu Olmasının 78.Yılı İçin Kutlama

Mesajı Yayımladı.

erd

 

 

CHP İl Başkanı Av Erdoğan Dinçel imzalı yayımlanan basın açıklamasında şöyle denildi;

“Ünlü yazar, Turgut Özakman; Cumhuriyet Türk Mucizesi 2.kitap’ta, Karabük Demir-çelik Fabrikasının kuruluşunu şöyle anlatıyor; Sümerbank’ın yaptığı çalışmalar sonuçlanmıştı. Karabük Demir ve Çelik Fabrikasının temeli, 3 Nisan 1937 günü Başbakan İsmet İnönü tarafından atıldı. Fabrikanın montajı iki yılda bitecekti. İlk entegre demir-çelik fabrikasıydı. 5.000 işçi çalışacaktı. Küçücük Karabük büyüyecek, üniversitesi bulunan bir şehir olacaktı.”

 

Tüm bunlar,78 yılda gerçekleşti. Atatürk ve Arkadaşları devrimlerini adım adım gerçekleştiriyor, Cumhuriyet, Küçücük  bir köyden, ağır sanayiye hükmeden bir Cumhuriyet şehrini doğurdu.

3 Nisan 1937 de başlayan  bu kentin hikayesi üç haneli bir köyden,modern bir şehre dönüştü. Kurulduğu günden bu yana binlerce kişiye ekmek kapısı oldu,umut oldu.Türkiye’nin  çeşitli kentlerinden Karabük’e çalışmaya gelen insanlar,Şehirde ortak bir kültür oluşturdular.

78 yıl… bir insan ömrü için uzun, bir şehir için kısa, Cumhuriyet Kenti Karabük, ağır sanayi hamlesinin başladığı kent, Fabrikalar kuran fabrika D.Ç bu günde yaşamaya çalışıyor.

Bu gün Karabük de yaşayan 54.000 emeklinin 44.000 bini Demir-çelik fabrikalarından emekli oldular. Bu iş, aş ortamını sağlayan, Zamanın Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan İsmet İnönü’yü unutmamalı, onların bizlere emanet ettiği bu eserlere ve Cumhuriyete sahip çıkmalıdır. 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO