Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karayoları’da,Belediye’de YAPMAM Diyor..!

İl Koordinasyon Kurulu 2015

İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ikinci toplantısı Vali Orhan Alimoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.. Toplantıda  Karayolları Bölge Müdürlüğü ile Karabük Belediyesi arasında Balıklarkayası mevkin de bulunan üst geçitin yürüyen merdiven yapılması konusunda sert rüzgarlar esti..

üstgeçit semih gülen1

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi ve il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ikinci toplantısında Karabük Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü arasında üst geçiş köprüsüne yapılması planlanan yürüyen merdivenler  sorun oldu..

Vali Orhan Alimoğlu’nun açılış konuşmasının ardından sırasıyla yatırımcı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile bölge müdürleri söz alarak, 2015 yılında ilimizde yürütülen yatırım ve iş programları ile karşılaştıkları sorunları dile getirildi..

KARAYOLLARI VE BELEDİYE

ATIŞMASI ?

yaya tehlekisesiÜniversite Mahallesine üst geçiti yapmak için epeyce uğraştıran Karayolları bu kez de Üniversite Mahallesine yapılan üst geçitte önemli bir eksiklik olan asansörü yapmamak için adeta mevzuatlara sığınıyor.

Karabük’e bakış açısını değiştirmeyen Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karabük’le ilgili tavrını bir kez daha ortaya koyarken İL KOORDİNASYON KURULU  Belediye ile aralarında geçen atışmayı adeta izledi…!!

Karabük Gündem gazetemizin aylar önce Gündeme taşıdığı ardından, yakın bir zaman içinde Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat’ın da , üst geçite asansör yapılması konusunu dile getirmesi ardından tekrar gündeme gelen “Üst Geçit Yürüyen Merdivenleri” yine sorun oldu…

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü adına Toplantıda söz alan Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Ziya Sarı, “bizim görevimiz fiziki yapıyı bitirmek, bu yapı içersine asansör boşluğunu bırakmak. Yerel yönetimlerden talep gelirse protokol çerçevesinde değerlendirmek. ”  dedi..

Asansör işi Karayollarının sorumluluk sahası dışında.Belediye bize yazı yazarsa, yapmak istediğini değerlendirirz diyerek  Karabük’ün belli yerlerine yürüyen merdiven yapan  Karabük Belediyesine topu attı.

Konu hakkında bir değerlendirme yapan Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman ise “Herkesin bildiği gibi yeni çıkan kanun/yönetmeliklerle  artık tüm yatırımlar yapılırken, engellilerin ulaşılabilirliğini sağlanacak”  diyerek gelen topu yan pasla tekrar  Karayolları Bölge Müdürlüğüne yolladı..

Danışman açıklamasından sonra cevap veren Karayolları 15. Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Ziya Sarı  “ Mevzuata göre üst geçit yakınında hemzemin geçit, yaya geçiti varsa mevzuat asansörü zorunlu tutmuyor”  dedi..

Tam bir karşılıklı atışma halinde geçen yürüyen merdiven olayı için KARABÜK GÜNDEM aylar önce yazdı ve “KARAYOLLARININ KARABÜK’E Bakış açısı böyle olduğu sürece Karabük’te iktidar yatırımları yara alır bakın Karabük-Kastamonu yolu üzerinde ki AKILLI KAVŞAK Projesinde dönen dolaplara bakın bu Karayolları Karabük’te ki yatırımların önünü kesiyor, her platformda bir yara açıyor”  şeklinde yorumlar ile özellikle Karabük milletvekillerinin dikkatlerini çekmiştik..

“YAPARSIN YÜRÜYEN MERDİVENİ

PROTOKOLLE BELEDİYE YE

DEVREDERSİN OLAY BİTER..!”

 

Konuya yakın kaynaklar “burada ki üst geçite  KARAYOLLARININ yürüyen merdiven yapması gerekir,Yaparsın merdiveni sonra Belediye ye gel bakımını yap kontrol altına al diye bir protokolle devredersin olay bu kadar basitken, Karayolları bu işle ilgilenmiyor demek neyin nesi üstelik tam seçim arifesinde bu olayı tekrar gündem gelmişken bu ters tutumlar neyin nesi, zaten karayoları AKILLI Kavşak olayında Karabük’e bakış açısını göstermiştir ” diyorlar..

Web Tasarım & SEO: Best4SEO