Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Metal Yeniden Düşünüyor..

Karabük’te yaşanan gerginlik daha unutulmamışken

Karabük’te yaşanan gerginlik daha unutulmamışken

şimdi seçimlerden hemen sonra yaşanabilecek

4. bir kriz konuşulmaya başlandı.

sendikalar

 

Metal İş Kolunda örgütlü iki büyük sendika, İsdemir’de  yetki mücadelesi için büyük bir kavga içindeler.  Bu arada Karabük Kardemir iş yerleri için de, seçimlerin hemen ardından yeniden bir üye kavgasının  daha yaşanabileceğini vurgulanıyor..

 

Karabük’te Demir Çelik sektöründe örgütlenmek için 3 kez gelen ve başarısız olan Türk Metal bu kez elinde Erdemir ve İsdemir kozunu kullanmak isteyecek şeklinde yorumlar yapan konuya yakın kaynaklar, 2010 yılının haziran ayı döneminde 2641 sendikalı üyesi bulunan Kardemir’de yönetimin de  desteklediği Çelik-İş’ten bir hafta içinde  2000 e yakın işçinin Türk Metal Sendikası’na geçmesini sağlamıştı.

2010 yılında Kardemir iş yerleri Türk Metal sendikasına geçti derken, Çelik-İş sendikasına sonradan  750 e yakın  işçinin  geri dönmesi süreci ile başlayan süreçte  yine işverenin talebi ile  1300 yeni işçinin  daha kadroya aktarılmasıyla  çoğunluğu tekrar ele alan ancak 2 yıllık bir bekleme süreci yaşanan Çelik İş sendikası, Kardemir’de TİS 2012 de yapabildi.

Bu arada 2010 yılında yaşanan karmaşada   Türk Metal’dan ayrılmayan 268 işçinin Kardemir tarafından hesabı kesilmişti..

Karabük’te 2010 yılında yaşananlar sonrası  bu kez İskenderun İsdemir’de  tersine yaşanan olaylara dikkat çeken konuya yakın kaynaklar, “7 Haziran seçimleri ardından Türk Metal sendikası tekrar düğmeye basacak iddiaları var, büyük ihtimalle de 8. ay dolaylarında tekrar Karabük Kardemir de örgütlenme çalışmalarına başlayacak” şeklinde bilgiler veriyorlar.

IMG_2302

Web Tasarım & SEO: Best4SEO