Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TFF Doğruyu BULDU

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin

Türkiye Futbol Federasyonu, kulüplerin sesini

dinledi ve devrim niteliğinde bir karar aldı…

ııkö

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF  yeni sezonda ‘tribün kapatma’ cezasını kaldırıyor..

Artık  hangi maçta hangi tribünde olay çıktıysa, orada yer alan taraftarlar cezalandırılacak. Kulüpler de cezalı taraftarların kombineleri yerine bilet satacak. Böylelikle kulüpler ‘taraftarsız’ ve ‘hasılatsız’ kalma probleminden kurtulacak.

 

Bilindiği üzere TFF, çirkin ve kötü tezahüratın aynı sezon içinde birkaç kez tekrarlanması gibi olaylarda kulüplere ‘tribün kapatma’ cezası veriyor. Ancak, Passolig sisteminin uygulandığı spor toto süper lig ve PTT 1. Lig kulüpleri bu uygulamaya büyük tepki gösteriyordu. Kulüp yöneticileri bu konudaki şikayetlerini, “Tribün olaylarını bitireceğiz diyerek Passolig sistemini getirdiler. Ayrıca statların her tarafını kameralarla donattılar. Buna rağmen olay çıkaran kişileri yakalayıp cezalandırmak yerine tribünü komple kapatma yoluna gidiyorlar. Bu bizi hem seyircisiz bırakıyor hem de hasılat gelirimizi azaltıyor” diye dile getiriyordu.

 

Tüm kulüplerin şikayet ettiği bu sistemi değiştirmek için uzun süredir ciddi bir çalışma yürüten TFF, sonunda herkesi memnun edecek bir yöntem buldu. 2015-16 sezonunda uygulamaya girecek yeni sistem şöyle:
Tribün kapatma cezası tarih olacak. Bundan böyle hiçbir maçta tribün kapanmayacak. Ancak, söz konusu cezayı gerektirecek bir eylem yaşandığı taktirde, olay çıkan tribün ya da tribünlerdeki taraftarlar, takımlarının ceza aldığı maça giremeyecek. Ve kulüpler de cezalı taraftarların, ‘varsa’ kombinelerinin yerine bilet satacak. Yani bundan böyle kulüpler değil taraftarlar cezalandırılmış olacak.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO