Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Salgın Hastalık Şüphesi..!

SULARA VE YIKANMAMIŞ SEBZE-

78

SULARA VE YIKANMAMIŞ SEBZE-

MEYVELERE DİKKAT..!!

 

Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine son günlerde mide bulanması,yüksek ateş vb nedenler ile başvuranların sayısı artınca  Sulara ve yıkanmadan yenen meyve sebzelere dikkat edilmesi gerekiyor diyerek  uzmanlar uyardı.

Karabük’te hastanelere  son günlerde başlayan yoğun  başvurular aralıksız devam ederken, Uzmanlar şikayetlerin başladığı ilk günden bu yana başvuruların çok arttığını belirterek  Hıfzı sıhha Merkezi’ne gönderilen su örneklerinin tahlillerin yapıldığını açıkladılar.

anigifTeyit amaçlı olarak tekrar örnek gönderildiğinin altını çizen uzmanlar  örneklerin tahlilinin ardından bu tanıların kesinleşeceğine vurgu yaparlarken, başvuran hastaların hemen hemen tamamı ayakta tedavinin ardından reçete verilerek taburcu edildiğini ancak çeşme su tüketimlerine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Yaptığı açıklama da Yaz ayları dolayısıyla Su yolu ile bulaşan Salgın hastalıkların önlenmesi için Suların Klorlanmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, özellikle yaz aylarında suyla bulaşan hastalıklarla mücadele için alınması gereken önlemlerle ilgili bir genelge yayınlandı. Valiliklere gönderilen genelgede, fert, toplum ve çevre sağlığınınkorunmasında sağlıklı su tüketiminin çok önemli rol oynadığı belirtildi. Özellikle yaz aylarında suyla bulaşan hastalıklarla mücadelede tüketime verilen içme ve kullanma sularının sağlıklı olmasının önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekildi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO