Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“KEŞKE BUNLAR YAŞANMASAYDI”

Safranbolu Belediyesinde Başkan Aksoy’un

????????????????????????????????????

Safranbolu Belediyesinde Başkan Aksoy’un Ev Sahipliğinde Yapılan, Bayramlaşma Töreni Protokol Üyeleri Ve Vatandaşların Yoğun Katılımı İle Gerçekleşti.

Belediyenin bayramlaşma törenine Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şahin, Ak parti İl Başkanı Timurçin Saylan, Ak Parti Karabük Milletvekili Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kalkınma Eski Bakan yardımcısı Mehmet Ceylan, Ak parti Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “ Ak Parti İlçe Bayramlaşma töreninde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şahin’in sözünü hatırlatarak “ Daha Yapacak Çok İşimiz Var “ dedi.

Aksoy konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yapacaklarımızın başında 1 milyon turist hedefimiz doğrultusunda Hasan Dede Seyir Terası projemiz var. Burada en az 500 araçlık otoparkımız ve muhteşem bir Tarihi Çarşı manzarası ile seyir terasımız var. Bununla birlikte çarşıdaki trafik yoğunluğunu da ortadan kaldıracak alternatif yol projelerimiz bulunmakta. Malumunuz Safranbolu Belediyemizin en büyük salonundayız şu anda. Bunu da karayolları binasının orada yapacağımız Belediye Binası ile aşmış olacağız ve inşallah sizlerle birlikte 2019 yılına kadar bu binayı kazandırmış olacağız.”

Perşembe Pazarında gerçekleştirmeyi düşündükleri ve projeleri hazır olan, içerisinde STK’lara da büroların verileceği sosyal tesisten de söz eden Başkan Aksoy; “ Hemen hemen her mahallemize hem SAKEM hem de Sosyal Yaşam Merkezlerinin açılacağı müjdesini de verdi.

Safranbolu Belediyesi olarak yeşil alan çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Aksoy, “her mahallemize bir konsept park projesi ile hem mahalle sakinlerinin dinlenebileceği bir alan hem de gençlerimizin ve çocuklarımızın sporlarını yapabilecekleri ortamları oluşturuyoruz. Bununla birlikte özellikle Tarihi Çarşıda restorasyon çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Devam ediyoruz” dedi.

Akçasu projesinin de çok yakında hayata geçirileceğini ve bu bölgenin de turizme kazandırılacağını dile getiren Başkan Aksoy konuşmasının sonunda, Hükümetin kurulamamasına, ödeneklerde kesintiler olmasına rağmen çalışmalara ara verilmediğini yine devletin uğramış olduğu gelir kaybı, yani vergilerin oluşmamış olmasından kaynaklanan belediye olarak kaynaklarda azalmalar meydana geldi. Bununla birlikte arkadaşlarıma çalışmaları durdurmalarını söyledim. Çünkü bunu ödeyememe durumu oluşabilir ve bununla birlikte işçi kardeşlerimizin maaşlarını veremeyecek bir belediye durumuna düşebilirdik. Ancak Genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu’nun belediye ödeneklerinin yılsonuna kadar kesilmeyeceği müjdesi bize ulaşınca yeniden gaza bastık ve o gazla şu ana kadar hemen hemen asfaltı olmayan mahalle ve cadde bırakmadık. Okul bahçelerinin tamamını elden geçirdik, 15 adet park yakında hizmete açılacak. Yine SAKEM çatısı altında içerisinde bulunduğumuz yıl içerisinde 2800 kursiyer sayısına ulaştık. Hayır Çarşısı ile sosyal yardımlaşmanın dayanışmanın ara bulucusu olduk. Bilgi Evimiz ile geçtiğimiz dönemde 240 öğrencimize bire bir dershane eğitimi verdik. Bununla birlikte yaz okullarımızda 400 den fazla çocuğumuza Kuran eğitiminden spora pek çok branşta eğitimler verdik. Ramazan ayı süresince hayır sever kardeşlerimiz ile birlikte mahallelerimizde ve iftar çadırımızda Safranbolulu hemşerilerimiz ile birlikte oruçlarımızı açtık. Misak-ı Milli Meydanımızda her akşam ayrı bir etkinliğe imza attık. 506 ailemiz TOKİ ile birlikte ev sahibi olmanın sevincini yaşadı. İnşallah diğer TOKİ projeleri ile de hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Aksoy, Safranbolu Belediyesi olarak vatandaş odaklı belediyecilik hizmetlerimizde ara vermeden devam edeceklerini ifade ederken “ Şehitlerimize Allah’tan Rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor,  belediye bayramlaşmamıza gösterdiğiniz bu yoğun ilgiden dolayı sizlere teşekkür ediyor Bayramınızı en kalbi duygularım ile tebrik ediyorum” dedi.

Kalkınma Eski bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ‘da “ Önümüzde bir seçim var. İnşallah bu seçimlerde Aks Partimiz ile birlikte milletimizin yüzünü yeniden güldüreceğiz. Ben de en içten dileklerimle Kurban bayramınızı kutluyor, sağlık ve esenlik diliyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkan Timurçin Saylar ise; Değerli başkanım yaptığı hizmetleri anlattı ancak bende bir şey eklemek istiyorum. Öncelikle Safranbolu halkı Hasan Dede Seyir Terası projesinde değerli başkanımızın yanında olmalı. Sonra benim rahmetli aile büyüklerim Safranbolu mezarlığında. Her mezar ziyaretimde mezarlıkta bir şeylerin yenilendiğini, her tarafın tertemiz olduğunu görüyorum Bununla birlikte orada yatan tarihimizi de yeniden canlandırmış, o tarihi mezarları restore etmiş bunun için ce kendisine Allah razı olsun diyor, ben de sizlerin ve tüm İslam âleminin bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan, Ak Parti Milletvekili Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal,  Safranbolu’nun fedakarlığın ve ortak aklın işlediği bir ilçe olduğunu, 1997 yılında Turizm Meslek Yüksek Okulunun açıldığını o dönem turizmin insanların aklında olduğunu ancak insanların söylemeye cesaretleri olmadığını kaydederken; “ Bununla birlikte turizm ve restorasyonlar canlanmaya başladı. İş şimdi hava alnı açılmasına kadar geldi. İnşallah güçlü bir ikdidar olarak daha pek çok hizmete imza atacağız. Ben bu güne kadar şahsıma vermiş olduğunuz desteklerden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyor, 1 Kasımda inşallah güçlü Ak Parti diyor, hepinizin bayramını tebrik ediyorum” dedi.

Belediye Bayramlaşma töreninde son olarak Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Karabük Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şahin konuştu.

Şahin, biraz önce Belediye Başkanımızı büyük bir dikkatle dinledim. Gerçekleştirdiği hizmetlerin büyük bir bölümünün açılışlarını birlikte yaptık , ama notunun bana geldiği ancak katılamadıklarım da var. Bundan sonra yapacağı hizmetler de heyecan verici doğrusu. Başkanım biraz önce çok önemli bir konuyu dile getirdi. Dedi ki Ak Parti tek başına iktidarı kaybedince acaba ne olacak sorusu kafamızda belirdi dedi. Bakınız bu siyasi belirsizlik bırakın ülkeyi bir ilçe belediyesine bile nasıl yansıdığının açık itirafıdır bu. İşte ülkemizde ekonomideki bir takım daralmaların nedeni budur. Yatırımcı yatırım yapamıyor. Çünkü aklında ne olacak sorusu var. Bu nedenle döviz fırladı, borsa düştü. Bir ülkede ekonomik istikrarın yürümesi için siyasi istikrarında yürümesi lazım” dedi.

Tüm bunlara rağmen, yani hükümetin kurulamamasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini verdiğini dile getiren Şahin, “ Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum. O kısır döngünün yaşandığı dönemde devletin hiçbir görevi aksatılmadı. Biz hiçbir zaman bir hükümet boşluğu meydana getirmedik. Çünkü Türkiye öyle bir coğrafyada ki, etrafı ateş çemberi. Tabi hükümet kurulamadı diye terör örgütü tam zamanıdır diyerek eylemlerine yeniden başladı. İstifa etmiş bir hükümet ve Başbakan iş başında ama daha önce tek başına hükümet olduğu dönemdeki gibi bir dirayet gösterdi. Mademki terör örgütü saldırıya geçti,  Başbakan Davutoğlu’da derhal Genel Kurmaya ve diğer güvenlik güçlerimize gerekli talimatları verdi. Bunu istifa etmiş başka bir hükümet düşünemez bile. Büyük bir cesaretle. Bunların üzerine gidilecek ve en şiddetli şekilde cezaları verilecek diye talimatını verdi. “

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin, güvenlik güçleri tarafından terör örgütüne çok büyük zarar verildiğini de ifade ederek, “Basına da yansıdı, terör örgütünün elebaşlarından Karayılan gençlik yapılanmalarının çöktüğünü söylüyor, silah depolarının vurulduğunu söylüyor. Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Mahallelere hendekler kazıyorlar, evler tek tek arandı teröristler tespit edilip tutuklandı. Tunceli’nin bazı ilçelerinde teröristler dağlarda, sivil insanların girmemesi için belli noktadan ablukaya alınıyor ki teröristler yakalansın ve tespit edilsin diye. Bakın son birkaç haftada bini aşkın terörist teslim oldu. Güvenlik güçlerimiz çok ciddi bir başarı elde ettiler. Keşke Türkiye bunları yaşamasaydı. Ama o terörist dediğimiz çocuklar o bölge insanının çocuklarıdır ama maalesef Türkiye’nin iyiliğini istemeyen bir takım dış güçlerin maşasıdırlar. Ama biz devletimizin birliğini beraberliğini, bütünlüğünü korumak zorundayız. Bu kritik dönemde hükümet boşluğunun olması gerektiği düşünülen dönemde bir hükümet boşluğu meydana getirilmemiştir AK Parti ve Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarafından” dedi.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO