Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP DR.AKSOY’A SORDU ?

CHP SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI

CHP SAFRANBOLU İLÇE BAŞKANI İBRAHİM AYHAN BASIN AÇIKLAMASI YAPARAK DR NECDET AKSOY’A YÜKLENDİ.

“Ankaralı bir müteahhidin 8 dönüm arazisinin de

bulunduğu o bölgeyi imara açmak istediğinizi

söylediğiniz ifade ediliyor.Bu doğru mudur?”

8161

AYHAN Bugün yazılı olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi  ; “Safranbolu Belediye Başkanı  Necdet Aksoy’un 3 ekim tarihli gazetelerde yer alan talihsiz beyanını Safranbolu adına büyük bir üzüntü ile okuduk.Mevcut iktidar yöneticileri gün geçmiyor ki mızıkçılık yapan küçük çocuklar gibi “kandırıldık, bizi aldattılar, bize böyle söylemediler” gibi beyanlarda bulunarak mağdur edebiyatı yapmaktan vazgeçmiyorlar. Safranbolu’da da siyasi büyüklerini taklit etmeye çalışan bir Belediye Başkanı var. Belediye Başkanının C.Caymaz Mahallesinde  yaptığı toplantıdaki beyanları Safranbolu’nun Belediye Başkanı  yönünden ne kadar büyük bir talihsizlik içinde bulunduğunun açık ifadesidir.Sayın Başkanın hizmetlerle ilgili Cemal Caymaz Mahallesinde yaptığı açıklamalardan bir bölümünü aynen aktarıyorum.

” 8 Haziran sabahı bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade eden Aksoy, seçimlerin ardından koalisyon sürecinin başladığını gösterdiğini, devletten gelen gelirde düşme yaşanacağını, bu nedenle çalışmaları durdurma talimatı verdiklerini belirtti. Kurulup kurulmayacağını bilemeyiz, ancak bizim devletten gelen gelirlerimizde bir azalma meydana gelecek. Bu gelir kaybından dolayı yapmış olduğumuz hizmetlerin müteahhitlerine, işçilerimize paralarını ödeyemeyeceğiz. Ben de yaptığı işlere, hizmetlere işçisine parasını ödeyemeyen bir belediye başkanı olmak istemiyorum. Ama sağ olsunlar bir hafta içerisinde Sayın Başbakanımız bir açıklama yaparak, ‘belediyelerin borçlarından dolayı yapılan kesintiler yılsonuna kadar yapılmayacak belediyeler kesintisiz paralarını alacaklar’ şeklinde talimat verdiler. Bu sürede belediyemizin çok büyük gelir kaybı oldu.”diyor.

AKP’nin Yeni Türkiye’sinde ihale kanununun ne halde olduğunu kendi ifadelerinden öğrenmiştik. Daha önceki sorularımıza cevap alamadık ama Belediye Başkanına yine de  sormak isteriz ki; Belediye kanunları da mı aynı akıbete uğradı? Belediyelerin gelirleri belirli kanunular ile düzenlenmiş durumda değil mi? Belediye her ay İller Bankası payının en az % 60’ını düzenli olarak alamıyor da bu gelir size yeterince lüks bir ortamda Belediye Başkanlığı yapmanıza imkan sağlamıyor mu? Bizim bildiğimiz hizmette aksama olmaz, sen-ben veya parti ayrımı yapılmaz ama demek ki hükümet Belediyeler arasında bizden olanlar ve olmayanlar ayrımı yapıyor ve belediyelere ona göre para aktarıyor. O zaman da  Eskişehir ve İzmir Belediyeleri gibi başarılı Belediyelerin Başkanları ile sizin aranızda büyük bir kalite farkı olduğu ortaya çıkmıyor mu?

C.Caymaz Mahallesinin sorunlarını çözdüğünüzden bahsediyorsunuz, bilginiz varsa bu mahallede Deligöz Sokak isimli , yaya kullanımı yoğun olan, bir bölümünde yol genişlemesi yapılmadığından  “Çıkmaz Sokak” durumunda bir sokak var. Bir yağmurdan sonra bu sokağı ucundan sonuna yaya olarak yürüyün ve ondan sonra “Hükümetim beni destekliyor da  ben de size hizmetimi tamamladım” diye ortaya çıkın.

             

Sayın Belediye Başkanı, siz Hasandede tepesi için de otopark yapmak amacıyla imara açılmasını istediğinizi söylediniz.Projenizi yanlış bulup engel olanlara kızdınız. “kapıdan atsanız bacadan girer, yeni Hasan Dedeler bulur gene de şehrimin sorunlarını çözerim dediniz.

Ancak aradan geçen zamanda daha başka şeyler ortaya çıktı.

Sayın Belediye Başkanı, bir konuşmanızda tanıdığınız olan Ahmet İ.  isimli Ankaralı bir müteahhidin 8 dönüm arazisinin de bulunduğu o bölgeyi imara açmak istediğinizi söylediğiniz ifade ediliyor.Bu doğru mudur?

Sizin gerçek derdiniz Safranbolu’nun sorunları mı, tanıdığınız olan müteahhitlerin sorunları mı?

İnşallah daha önce sorduğumuz sorular gibi bunları da cevapsız bırakmazsınız.”

Web Tasarım & SEO: Best4SEO