Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KİM MEDYADA NE KADAR YER ALIYOR ?

  Türkiye 1 Kasım

 

İz Düşümü Manşet

Türkiye 1 Kasım Seçimlerine Kitlendi. Seçimlerine sayılı günler kala partilerin birbirleriyle rekabeti ve seçim  vaatleri, hem ülke genelinde  hem de Karabük  medyasında ana manşetlere oturdu..Siyasetin medya yansımalarını ele alan KARABÜK GÜNDEM son 10 günlük araştırması yanı sıra kamuoyun partilerin ve milletvekili adaylarının kamuoyuna yansımasını sentezlendi. Medyadaki görünürlüklerini ortaya çıkan siyasiler içinde en çok konuşulan siyasi parti AK Parti  olurken, en çok haberi yapılan siyasetçi ise Rafet Vergili Oldu..

 İşte GÜNDEM AJANS Medya Takip Merkezinin,  son on günde kamuoyu algısının değerlendirilmesi…

 

 parti medya takip oranı

 

 

AK PARTİ

M.Ali Şahin ; Türkiye siyasetinde önemli unsur, AK parti içinde 2.adam kimliği Karabük’e de artı değer kazandıracak algısı hakim. Yerel Medyada en çok yer alan isim.

Prof.Dr Burhanettin Uysal; KBÜ gerçekleştirdiği başarılı hizmetlerin karşılığını alıyor algısı oturmuş durumda. Ak parti tabanı “Hak Yerini Buldu” temasını işliyor..

 

CHP

Av.Erdoğan Dinçel ; Cumhuriyet Halk Partisi tabanı bu kez çok umutlu görünüm veriyor ve parti tabanından çıkıp gelen ve Avukatlık kimliği ile de kentte sevilen adayları  ile bu kez Karabük’te farklı bir seçim yaratmanın peşinde görüntüsü veriyor…

Gülsüm Beniç ; Karabük tarihinde uzunca süredir yeniden bir bayan milletvekili adayı olmanın avantajını yaşıyor. Tüm dikkatlerini üzerinde toplayan eğitimci-cemiyetçi Beniç CHP içinde ki dinamikleri harekete geçirmiş görünüyor

 

MHP

Dr Adem Kar; Her iki aday tanıtım toplantısında  siyasi ekonomik değerlendirmeler ile dikkatleri üzerinde toplamayı başaran KAR, Farklı uslubü ile MHP tabanında yeni bir umut oldu. Vergili’nin desteğini tam alan KAR, iddialı konumda.

Osman Aydın ;  MHP tabanından gelen eğitimci kimliği ile Medyada iyi yer tutan Aydın’da Başkan Rafet Vergili’nin  desteğini tam alarak yarışa başlayan isim.

 

PARTİLERİN MEDYADA YER ALMA ORANLARI

Bu arada Karabük ölçeğinde partilerin son on gün üzerinden yapılan değerlendirmede  medya takip oranları  belirlendi. Gündem Ajansın Karabük’te resmi-bağımsız  3 internet haber sitesi, 5 günlük gazete, 3 haftalık (sürekli yayında) gazete, 3 Tv,3 Radyo istasyonu ve 1 aylık dergi ile sosyal medyada yer alan haber,görüntü,bilgi,paylaşımları göz önüne alınarak en yaklaşık değerler olarak çıkartılmıştır.

 

siyasi medya takip

Bu verilere göre Medya ve medya üzerinden reklamları en iyi kullanan parti Ak Parti görünürken yine siyasi liderlerin kamuoyunda ki ölçümleri ve medyada ki yer alışları şöyle değerlendirildi.Medya içinde görsel iletişim haber siteleri bu seçimlerde de farklı olarak en çok kullanılan haber araçları olurken adayların sosyal medyadan da yararlandıkları görüldü.

Türkiye’de her seçim öncesi ve sonrası bol bol afişler,pankartlar ve çevre kirliliği adına araç gezileri,afiş dağıtımları olurken bu seçimlerde adayların çağın teknolojik iletişim araçlarından yararlanmaları dikkatleri çekti.

 

 

 

 

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO