Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cambazlık Yöntemleri…

– 03 Aralık 2015

03 Aralık 2015 Perşembe, Haber Türk Spor Yazarı Atilla Türker Türk futboluna son dönemlerde kabus olan Menajerler ile ilgili bir yazısı yayımlandı.

HABER TÜRK Gazetesi ve Haber sitesinde yayınlanan yazıda  Türk Futbolunda menajerlerin nerelere uzanmaya çalıştığı ve hangi entrikalar içinde ‘indiragandi’ yaptıkları konusunda ip uçları var..

Bizim tanıdığımız Atilla Türker bu işin peşini bırakmaz..

Bu arada KARABÜKSPOR üzerine de yılarca çöken MENAJERLER bu yazıyı okusun…

Belki çeki düzen verirler kendilerine…..

İşte Sevgili Atilla Türker’in Yazısı..

 

atilla türker karabük gündem Haber Türk

Cambazlık yöntemleri…

Taklacı menajerlerin çalışma yöntemleri hakkında bazı bilgiler vermek istiyorum.

Geçen ay… Bir menajer aradı. Süper Lig’deki takımlarımıza çok sayıda futbolcu iteleyen bu menajer, “Bu camiada sahtekar çok. Hepsini tanıyorum. Elimde belge var. Hırsızlığın belgesi. Size vereyim” dedi.
Buluştuk. Belgeyi uzattı. İzah etti. Detaylara girdi. Yapılan ‘indiragandi’nin boyutlarını anlattı. İlgili yöneticinin ne kadar para indirdiğini… İlgili menajerin nasıl bir cambazlık yaptığını… Dile getirdi.

Bomba bir haberdi bu…

Belgeyi cebime koydum. Çalışmalara başladım. Gerekli araştırmayı yaptım. Sonuç… Belge sahte çıktı. Bizim bu taklacı menajer, bilgisayar marifeti ile kafasına göre bir paçavra hazırlamış.

Amaç belli tabii… Rakip menajeri karalamak… Sadece rakip menajeri karalamak da değil… Transferde rol oynayan o kulübün yöneticisine de “hırsız” damgası vurmak. Çünkü, sonradan öğreniyorum ki, beni arayan menajer, daha önce aynı kulübe futbolcu itelemeye çalışmış… Dandik bir futbolcuyu astronomik bir şekilde pazarlamaya çalışmış. Yakalanmış. Haliyle… Kulüpten içeri girmesi yasaklanmış.
Beyefendi intikam peşinde koşuyor.

ÜNLÜLER DEVREDE

Şu bir gerçek: Genelde… Menajerler birbirini pek sevmez… Yine genelde… Birbirlerinin kuyularını kazarlar. Çünkü ortada hesabı sorulmayan inanılmaz paralar var. Bu doğrultuda… Müthiş atraksiyonlar olur. Basit bir örnek vereyim: Büyük takımlarımızda oynayan bazı önemli futbolcular, Anadolu’da yıldızı parlayan genç oyuncuları tek tek ararlar ve “Dandik menajerle çalışıyorsun. O menajeri hemen değiştir. Benim menajerle çalış. Eğer dediğimi yaparsan, seni bizim takıma transfer ederiz” derler.

Haliyle… O genç futbolcu, menajerini değiştirir. Şöhretli menajerin eline düşer. Sonuçta… Herkes kazanır. En başta da… Kulübünde sözü geçen o ünlü futbolcu kazanır. Ne mi kazanır o ünlü futbolcu?

Komisyonunu alır!

Bu süreçte en iyi kazanan, yeni menajer olur… Pazarlama marifeti sonucu inanılmaz bir iteleme yapıldığı için, yeni menajerin payına çok yüksek bir rakam düşer.

Genç futbolcu ise… Büyük takıma gitmiş olmanın keyfini ve mutluluğunu yaşar.
Görüntüde, sadece ilk menajer kaybeder. Hayır efendim, o da kazanır. Çünkü… Sus payı verilir. “Kenara çekil” denilir.

Gerçi… Büyük kulübümüzün kasasından inanılmaz bir para çıkmış olur ama… O kadar da olsun!
Dilerim ki, menajerlerle ortak çalışan kaşar futbolcular da günün birinde afişe olur.

AVANTA VERİLİYOR
Cambaz menajerler, dandik futbolcuları kulüplere itelemeye çalışırken… Şöyle de bir yöntem uyguluyorlar: Doğrudan… Kulüplerin futbolcu izleme komitesinde görev yapan genç antrenörlerle temasa geçiyorlar.

Bu temas sırasında bazı güzellikler oluyor. Asgari ücretin biraz üzerinde kazanan bazı genç antrenörler, güzelliğe aynı güzellikle karşılık veriyor. Dandik futbolcu için “Süper” raporu tutuluyor. Futbolcu transfer ediliyor. Sonuçta… Kazma futbolcu, “Uyum sağlayamadım” falan derken, kadroya giremiyor.
O futbolcu hakkında “Süper” raporu tutan genç antrenör ise 1 yılda kazanamadığı parayı 1 dakikada cebe indirmenin şerefsizliğini yaşıyor.

Elbette ki… İzleme komitelerinde görev yapan antrenörlerin hepsini aynı kefeye koymak olmaz. Önemli bir bölümü de dürüst bir şekilde görevini yapıyor. Öyle ki, kısa bir süre önce, kendisine avanta teklif edilen genç bir antrenör kardeşimiz, durumu açık bir şekilde kendi yöneticilerine anlattı. Süper ligde takımı bulunan o kulübün yöneticileri de, o sahtekar menajerin tesislere girmesini yasakladı.

Son söz: Transfer, 1 cambaz menajere ve 1 taklacı yöneticiye bırakılmayacak kadar büyük önem taşır.

Kaynak Haber Türk 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO