Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SAHTECİLİĞE ŞOK OPERASYONLAR…..

Karabük’te “Sahte Emeklilik” Operasyonu…

operasuon kom

Karabük’te “Sahte Emeklilik” Operasyonu…

 

Edinilen bilgilere göre,  bir ihbar üzerine harekete geçen KARABÜK İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, yaptıkları operasyon kapsamında, yedi ayrı adrese  baskın sonucu ele geçirilen Heyet Raporları sonrası “Sahte Emeklilerin” peşine düştü ve tespit edilen 150 sahte belge ile kişiler Adliyeye sevk edilmeye başladı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, “sahte emeklilik” operasyonu başlattı…Alınan bilgilere göre, sahte diyabet ve astım hastalığı raporları düzenlenerek vatandaşların emekli edildiği yönünde yapılan bir  ihbar önce değerlendirildi, ardından  KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Karabük’te dört, Safranbolu’da iki ve Zonguldak’ta bir adres olmak üzere seri  operasyonlara imza attı..

YEDİ FARKLI  ADRESE OPERASYON

Karabük ve Safranbolu’da  Y.K., M.A., D.İ., M.Y., D.U., ve Y.A. ile Zonguldak’ta S.A. isimli şahısların evlerine eş zamanlı olarak yapılan operasyonda ekipler başka şahıslara ait olduğu tespit edilen heyet raporları ele geçirdiklerini belirterek, araştırma kapsamında SGK pirimi dolan ve yaş haddine takılan şahıslar için, hastanelerden para karşılığı ileri derece diyabet veya astım hastalığı nedeniyle heyet raporları alındığının  tespitinin yapıldığını ifade ettiler..

Karabük KOM Şube Müdürlüğünün çok titiz bir şekilde takip ettiği operasyon neticesinde, ele geçirdikleri raporların sahte olup olmadığı yönünde soruşturmasını derinleştirildiği neticede ise bu yolla emekli olduğu tespit edilen yaklaşık 150 kişiyi yeniden işlemler için sağlık kontrolünden geçmeye davet etti.

Yapılan araştırmalar bir yandan derinleştirilirken öte yandan  vatandaş ile hastane arasında aracılık yapan şahısların belli bir ücret karşılığı evrakları hazırlayarak heyete soktuğu, sağlık sorunu olmayan vatandaşların yerine ise şeker ya da astım hastalığı olan başka şahısları heyet raporlarını Zonguldak’tan çıkarttıkları tespit edildi.

SGK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayların duyulması ile şüphelilerin adliyeye sevkleri ile birlikte SGK iç bünyede soruşturma başlatırken, operasyonun  Sağlık sektörü içinde geniş yer ereceği belirtiliyor.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği de gelen bilgiler arasında.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO