Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TOFAŞ İŞÇİLERİ ÇELİK İŞ DİYOR

    TOFAŞ EMEKÇİSİNDEN

12509439_1154767201207696_214720356437161930_n

 

 

TOFAŞ EMEKÇİSİNDEN GENEL BAŞKAN CENGİZ GÜL’E

MUHTEŞEM KARŞILAMA..

 

Bursa’da Çelik-iş Sendikası Tofaş Şubesince düzenlenen halı saha turnuvası için Bursa’ya gelen Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı Cengiz GÜL Tofaş Emekçilerinin coşkulu tezahüratıyla karşılandı.

Meşaleler yakarak ‘‘ Ölmek var dönmek yok , Çelik-iş Nerede biz oradayız ‘‘ diye slogan atan Tofaş çalışanları araçlarıyla uzun konvoy oluşturdu…Karşılama sonrası halı saha turnuvasının düzenlendiği tesislere yüzlerce araçtan oluşan bir konvoy eşliğinde hareket eden genel Başkan GÜL tesislerde de Tofaş çalışanlarının coşku dolu tezahüratlarıyla karşılandı.

Burada kendini bekleyen gazetecilere Bursa da yaşanan Gündeme Dair açıklamalarda bulunan Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-iş Sendikası Genel Başkanı Cengiz GÜL şunları söyledi. “Önümüzde iki seçenek var ya uzun yıllar asgari ücret kapanında kalacağız ya da hayır asla kölelik ücretine kabul etmeyeceğimizi haykıracağız”

12509542_1154769237874159_3516350828555486681_nGenel başkan Cengiz Gül, bundan sonraki sözleşme ve senaryolarının da aynı olacağını ifade ederek, ”Toplu sözleşmeye yakın gelecekler ellerinde düdüklerle çalacaklar ‘Şunlar yapılacak bunlar yapılacak’ denilecek. Toplu sözleşme öncesi aranıza girilecek ama asla ve asla imzaladıkları o sözleşmeyi karşınıza, yüzünüze çıkıp açıklayamayacaklardır. Bunları çok iyi bir senaryoyla yaşadığınız için bunlara müsaade etmeyeceğinizi biliyoruz” diye konuştu.

İşçileri yılgınlığa düşürmek isteyenler olduğunu ifade eden Gül, şöyle devam etti: ”Çeşitli bahanelerle farklı nedenlerle işten atmalar yaşanıyor. Sevgili arkadaşlar işten atmalarla ilgili de Tofaş İnsan Kaynakları Direktörü Burhan Çakır beni arayarak ‘Sendikal tercihlerden dolayı asla kimseyi işten çıkarmadıklarını’ iddia ettiler. Bizler bu tür anlayışlara karşı dik duruşumuzu devam ettireceğiz. çünkü bu mücadelenin kazananı biz olacağız. Bizim mücadelemizde atılan her işçi karşısında arkadaşlarımızı yılgınlığa düşürüp istifa ettirme anlayışları bu anlayışlara güç verir ama atılan her işçi arkadaşın arkasında durarak ve o arkadaşlar o insanların ekmeğinin kesilmesine neden göstererek dik durursa o tür anlayışlar son bulur. Bu işin yöntemi kaçmak yılgınlığa düşmek değil. Aksine saflarımızı birleştirmek mücadele gücümüzü daha çok artırmaktan geçiyor.”

SAHTE SENDİKACILARA BOYUN EĞERSENİZ ASGARİ ÜCRET KAPANINDAN KURTULAMAZSINIZ..

Gül,  ”Eğer sahte sendikacıların tehditlerine boyun eğerseniz biliniz ki Bursa’da metal işçisi asgari ücret kapanından kurtulamayacaktır. Sevgili arkadaşlar önümüzde iki seçenek var ya uzun yıllar asgari ücret kapanında kalacağız ya da hayır asla kölelik ücretine kabul etmeyeceğimizi haykıracağız” ifadelerini kullandı.

Bursaspor Şöhretler karması ile Çelik-iş Sendikası genel merkezi arasında düzenlenen Maçta da oynayan Genel Başkan Gül’ün oynadığı Futbol göz doldurdu. Maçın bitiş düdüğünün ardından Turnuvada dereceye giren takımlara ödüllerini takdim eden Genel başkan GÜL şunları söyledi ” Başta şampiyon olan takım olmak üzere yaklaşık 3 ay süren turnuvada mücadele eden 40 takımımızın her birini ayrı ayrı kutluyorum. Sporun dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirme adına önemli bir aktivite oldu dayanışmayı, arkadaşlığı bu turnuva sayesinde bir kez daha güçlendirdik. Bu turnuvanın tek bir şampiyonu var ama esas kazanan dostluk oldu”

Web Tasarım & SEO: Best4SEO