Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SULAR,SERT VE KİREÇLİ AKIYOR ?

  Ülkemizin en önemli

 

Ülkemizin en önemli sorunlarından olan Sert su, suda yüksek düzeyde kalsiyum ve magnezyum iyonu bulunması sonucu oluşur diyen konu uzmanları Karabük DSİ tarafından geçtiğimiz yıl (2012) Haziran ayı içerisinde 17 milyon liralık yatırım sonrası hizmete alınmıştı.

 

 

 

KARABÜK’TE SULAR SERT VE KİREÇLİ ?

 

SU KİREC

2003 yılında Karabük ve Safranbolu’nun su problemini çözme adına Karasu kaynağından gerekli miktarda suyu aktarmak için atılan temel sonrası, yaklaşık 3 yıldır yer sorunları sonrası DSİ tarafından 17 milyon liralık bir yatırım sonrası hizmete alınan arıtma tesisi hizmete alındıktan sonra kısmen düzelen su sertliği ve kireç miktarı son günlerde eskiyi de aratır oldu.

Sert ve yumuşak suyu diye ayrılabilen suyun genel de yumuşak olanı idealdir diyen konu uzmanları , Özellikle  uygun olan yumuşak-sert  suyu nasıl anlarsınız  sorumuz  üzerine , “  yumuşak su tabaklarda ve bardaklarda izler bırakmaz.Cildin temizlenmesine ayrıca yardımcı olur ve ciltte kalabilecek sabun kalıntılarını tam anlamıyla temizler. İçeceğiniz suyu hazır alabileceğiniz gibi aratabilirsiniz de . İçerisinde çok ağır kimyasal maddeler olamayan suların bir çoğu arıtılarak temiz ve kullanılabilir hale getirilebilir. Örneğin şebek suyunuz içilebilir olsa da arıtabilir yada kaynatabilirsiniz. Ama arıtma işlemi kaynatmaya göre daha uygun bir işlemdir. 5556677889Çünkü kaynatarak suyun içerisin de ki bakterileri öldürebilirsiniz ama ne derece içilebilir iyice analiz etmek gerekir. Halk arasında “kireçlenme” olarak adlandırılmış olan su, asıl olarak magnezyum ve kalsiyum oranı yüksek olan sudur. Kalsiyum ve magnezyum oranı haddinden fazla yüksek olan sular, birçok tehlikeye yol açabilir. Kullanım suyu ismi ile tabir ettiğimiz ve içmek sureti ile tüketmediğimiz su; dolaylı olarak sağlığımıza, direkt olarak ta bütçemize olumsuz tesir etmektedir. Kombilerde, çamaşır makinelerinde, bulaşık makinelerinde, su ısıtıcılarında, güneş enerjisi ile ısıtma yapan sistemlerde kullanılan kireçli su; zaman içinde gir renkte bir tabaka oluşturarak ilgili cihazın rezistans başta olmak üzere birçok parçasına zarar verir. Zarar gören rezistans ise ısıtma işlemi için daha fazla enerji gereksinimi hisseder.Ayrıca bu cihazlarda yıkama işlemine tabi tutulan kıyafetlerde, her yıkamada biraz daha sertleşeceği için  daha çabuk deforme olacaktır. Yumuşatılmamış suda sabun ve deterjan maliyeti ise oldukça fazladır. Sert sularla alınan duş ve yıkanan saç, derideki gözeneklerin kapanmasına neden olur.Atölye ve fabrikalarda üretim esnasında kullanılan kireçli su da, tıpkı evlerdeki gibi birçok maddi kayba neden olacaktır. “  dediler.

Karabük DSİ tarafından , tüm kent şebekesine verilen suyun son aylarda kireç ve sertlik oranlarında değişiklikler var diyen vatandaşlar 2 bardağa koyduğumuz suyun muayenesini gözle bile yaptığımızda kireç ve bulanıklığı görmekteyiz, hani biz damacana kalitesinde su içecektik “ diye sorguluyorlar.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO