Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

DSC_6093

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Devam

Ediyor “Gelin Birlik Olalım”

 

Safranbolu İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Gelin Birlik Olalım” konferansı düzenlendi. Program İstiklal marşımızın okunması ve Kuranı Kerim Tilaveti ile başladı.

Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen ve tamamı dolu olan konferansın açılış konuşmasını yapan Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş,” İlçe Müftülüğü olarak düzenlen 2016 yılı Kutlu Doğum haftası münasebeti ile Gelin Birlik Olalım başlıklı konferansta böylesine güzel ve dolu bir salonda bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.”

page

Bu günün birçok yönü ile ilklerin yaşandığını kaydeden Müftü Güneş; “ Burada yani yeni okulumuzun konferans salonunda ilk konferans Kutlu Doğum Haftasına denk gelmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Böylesi bir salonu bizlere kazandıran değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizde ve tüm İslam âleminde Kutlu Doğum haftası nedeni ile bir çok programlar düzenleniyor. Bizlerde Safranbolu olarak geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren inşallah birçok programı icra edeceğiz. Yine bu hafta münasebeti ile bu yıl değişik bir faaliyette de bütün Ortaokullar arasında 40 Hadis ezberleme ve şiir, Liseler arasında da kompozisyon ve makale yarışmaları düzenledik. İnşallah bu daha da büyüyerek devam edecek.  Ben sözü fazla uzatmadan, bizlerden desteklerini hiçbir daim eksik etmeyen Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Rektörümüze, Garnizon Komutanımıza, Şefik Dizdar beyefendiye ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor yapılacak etkinliklerimize katılmanızı önemle rica ediyor, Kutlu Doğum Haftası’nda yapılan etkinliklerle Hz. Peygamberin daha iyi anlaşılması ve yüce ahlakının örnek alınması amaçlanmaktadır. Hz. Peygamberin yüce ahlakının daha iyi anlaşılmasına, birlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine vesile olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Müftüsü Hasan Güneş’in konuşmasının ardından, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un büyük katkıları ile açılan Esentepe Mahallesi 4 – 6 Yaş Kuran Kursu öğrencileri salonu dolduran Safranbolululara muhteşem iki ilahi seslendirdi. Gösterilerinin sonunda büyük beğebi toplayan minikler uzun süre alkışlandı.

Minik öğrencilerin ardından Diyanet İşleri Başkanlığının sinevizyon gösterimine geçildi. Gösterimin ardından Prof. Dr. Abdurrahman Özdemir’in verdiği Peygamber Efendimizin güzel ahlakı, İslam, Dinimizin güzellikleri gibi daha pek çok konunun anlattığı konferansa geçildi.

Konferansın ardından Kutlu Doğum Haftası nedeni ile İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri ve

Web Tasarım & SEO: Best4SEO