Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“İŞ GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ”

Sevdiklerin İçin Risk Değil,

IMG_8726

Sevdiklerin İçin Risk Değil, Emniyet Al..!

 

“Kazasız Çelik Üretimi”ni hedefleyen Kardemir, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasında tüm çalışanlar arasında farkındalık yaratacak etkin programlar düzenledi. İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda daha yüksek bilinç oluşturmak ve bu konudaki duyarlılıkları artırmak amacıyla düzenlenen etkinliklere Kardemir üst yönetimi de geniş katılım sağladı.

 

50 MW’lık Enerji Santrali önünde gerçekleştirilen kurban kesiminin ardından Kardemir Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen ana oturum, iş kazalarında hayatlarını kaybeden çalışanların manevi huzurlarında saygı duruşu ile başladı.  Etkinliklere, Karabük Vali Yardımcısı Samet Erçoşkun, Cumhuriyet Savcısı Suat Çalışkan, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Karabük Defterdarı Osman Koçaş, Karabük Üniversitesi Akademik Personelleri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli ve Kardemir idari ve çalışan personellerinden oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı.

 

Genel Müdür’den Anlamlı Mesajlar;

 


IMG_8814Kardemir tarihi filmi gösterimi ve Kardemir marşının okunmasının ardından yıllık değerlendirme için söz alan Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda çalışanlarına önemli mesajlar verdi. Çelik üretiminin büyük riskler taşıyan zorlu bir prosese sahip olduğuna dikkat çeken Yılmaz, bu risklere ve zorlu prosese rağmen kazasız çelik üretiminin ulaşılabilir bir hedef olduğunu belirtti. Yılmaz “ Bu hedefe ulaşmak için en tepedeki Yönetim Kurulu Başkanımızdan en tabandaki işçimize kadar hepimiz büyük gayret gösteriyoruz, göstereceğiz. Kurduğumuz yönetim sistemleri ve bu konuda aralıksız gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve eğitimler ile bu hedefe ulaşacağız”dedi.

 

Konuşmasını “ bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden daha iyi olacağız” diyerek sürdüren Kardemir Genel Müdürü Uğur Yılmaz, geçtiğimiz yıl 2 başmühendisliğin sıfır iş kazasızlık ödülü alırken bu yıl 12 başmühendisliğin sıfır iş kazasızlık ödülü aldığına dikkat çekerek “ demek ki düne göre İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda daha iyiyiz”dedi. Bu sonucun yeterli olmadığını tekrarlayan Genel Müdür Yılmaz “ İş Sağlığı ve Güvenliği Kardemir’deki birinci önceliğimizdir. Bunun dışında yaptığımız her faaliyet ve ulaştığımız iş sonucu, eğer kazasız gerçekleşirse  anlam ve değer kazanacaktır. Çünkü, insan sağlığından daha değerli hiçbir şey yoktur”dedi.

 

IMG_8823Bu yıl, Kardemir’deki 4 pilot ünitede 5S Tertip Düzen sisteminin de hayata geçirildiğini belirten Genel Müdür Yılmaz, kurulan bu yönetim sistemleri, yıl içerisinde gerçekleştirilen Haberli Güvenlik Turları, Kaza Paylaşımları, Tatbikatlar ve Eğitimlerin hepsinin İş Sağlığı ve Güvenliği’ne hizmet ettiğini kaydetti.

 

Kardemir’deki İSG Haftası etkinliklerinin ilk gün oturumu İSG Başmühendisi Erdem Pınarönü’nün  2015 yılı faaliyetlerine ilişkin değerlendirme sunumu, hafta nedeniyle Kardemir’de düzenlenen slogan yarışmaları ile en çok İSG önerisi veren çalışanların ve iş kazası yaşamayan başmühendisliklerin ödüllendirilmesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile il genelindeki okullara düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesi ve şiirlerin okunması ile son buldu.

 

IMG_8804Kardemir, İSG Haftası nedeniyle, daha önce yaşanan iş kazalarında hayatını kaybeden çalışanları için Yenişehir Camiindeki mevlid programı da düzenledi.

 

KARDEMİR’DE Hafta boyunca düzenlenecek diğer etkinlikler ise şöyle;

 

6 Mayıs Cuma

10.00 Acil Durum Tatbikatı; Enerji Tesisleri, “Hava Ayrıştırma 2. Cold box “platform”

11.00 5S Bayrak Töreni; Nakliyat Md-CER Atölyesi

14.00 AKUT Eğitim Başkanı Dündar ŞAHİN Sunumu ( Kardemir EKM )

15.00 Kaza Paylaşım Sunusu; 4 kaza, 1 ramak kala ( Kardemir EKM )

9 Mayıs Pazartesi

10.00 Acil Durum Tatbikatı; Yüksek Fırınlar Md-Yangın Tatbikatı

11.00 5S Bayrak Töreni; Enerji Tesisleri Hava Ayrıştırma

14.00 5S Bayrak Töreni; MB Yapım Müdürlüğü-META

10 Mayıs Salı

10.00 Acil Durum Tatbikatı; Kok Müdürlüğü-Gazdan Kurtarma

11.00 5S Bayrak Töreni; Kontinü Haddehane Müdürlüğü

14.00 Enerji Kesme Verme ve Kardemir Uygulaması Sunumu ( Kardemir EKM )

Web Tasarım & SEO: Best4SEO