Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AKSOY TGF BAŞKANLARINI İLE GÖRÜŞTÜ

    Türkiye Gazeteciler

13214766_10208723503500360_21188731_o

 

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ve Üyeler Başkan Aksoy’u Makamında Ziyaret Etti

Karabük Gazeteciler Ve İletişim Derneği İle Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun Ortaklığında Organize Edilen “51. Başkanlar Kurulu Toplantısı” İçin Kente Gelen Birçok İlin Gazeteciler Cemiyet Başkanı Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u Ziyaret Etti.

Belediye Başkanlığı makam odasında gerçekleşen ziyarette konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Ülkemizde Dünya Mirası 15 ayrı nokta bulunduğunu bu 15 ayrı noktadan bir tanesinin de Safranbolu olduğunu kaydetti.

Safranbolu’nun Dünya Mirası listesine geleneksel Türk Mimarisinin sivil yapılaşmalarının bu güne kadar hiç bozulmadan getirebilmesi ile girdiğini ifade eden Başkan Aksoy; “ Osmanlı medeniyetinin bu güne uzanan sivil yapılaşmaları Safranbolu’da kent bütünlüğü olarak yani 1560 adet olarak kendisini gösteriyor Safranbolu’da. Bununla birlikte birde tescillenmiş tabiat varlıklarımız, kanyonlarımız ve Tümülüsler, Kaya Mezarları bulunmakta. Bu özellikleri ve önemi gören UNESCO 1994 yılında Safranbolu’yu Dünya Miras Listesine almış durumda. Yine UNESCO yapılan çalışmaları yerinde inceliyor ve gerekli uyarılar yapılıyor. Ancak Safranbolu Belediyesi olarak bu güne kadarki çalışmalarımızda hep takdir aldık.” dedi.

Safranbolu’nun soyut kültür varlıklarını sürdürmede de oldukça başarılı olduğuna dikkat çeken Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; Bizlerde bu anlamda SAKEM’i ( Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezini yüz tutmuş pek çok Zanaati ve Sanat dalını açtığımız kurslar ile birlikte burada yaşatmak için büyük gayret gösteriyoruz. Mesela: Hat, Tezhip, Ebru, Ahşap Oyma gibi sanat dallarını yaşatmak adına çalışmalar yapmaktayız. Bu kültür varlıklarının yaşatılabilmesi, turizm ve geleceğe aktarılması adına da çalışmalar yapmaktayız.  Dolayısı ile turizmi finanse ettiğimiz için de nerdeyse her gün ulusal medyada Safranbolu’ya dair bir haber çıkmasını, en az haftada bir gün ulusal bir TV kanalında haberimizin çıkması yine Türkiye ve Dünya çapında yayın yapan THY dergileri gibi  dergilerde de  Basın Departmanımız oldukça güçlü bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bununla birlikte Ulusal ve uluslar arası Fuarlarda da Safranbolu her daim o fuarın göz bebeği olmayı başarıyor” dedi.

Safranbolu’ya her yıl en az 550 bin turistin gerek konaklama ile gerek günü birlik olarak uğradığını bu rakamı kendilerine hedef aldıklar 1 Milyon Turist parolası ile  daha da yukarılara çekmek adına çalışmalara Turizm Master Planı ile ağırlık verdiklerini ifade eden ve konuklara Safranbolu Belediyesinin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Aksoy, restorasyonlardan, kendi asfaltını kendi üreten bir belediye olduğundan, en önemlisi vatandaş odaklı, vatandaşla istişare içerisinde çalışmaları sürdürdüklerinden söz etti. Aksoy konuşmasının sonunda böylesi önemli misafirleri Safranbolu’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yeniden hepinize Osmanlının Parmak İzi Safranbolu’muza hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Başkan Aksoy konuşmasının ardından konuklara Safranbolu Tanıtım Videosunu izletti.

Türkiye gazeteciler Federasyonu Yılmaz Karaca ise, Türkiye’nin en önemli bölgesinde olduklarını ve Başkan Aksoy’un verdiği bilgiler ile biraz daha aydınlandıklarını söyledi.

Tarihin ve kültürü bu denli korunmasının çok önemli olduğunu kaydeden Karaca; “ Korunana bu önemli şehirde ve tarihte hala insanların yaşıyor olması ülkemizde çok çok az. Ben gerçekleştirdiğiniz bu önemli çalışmalardan dolayı öncelikle teşekkür ediyor ve ülkemiz adına büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. İnanıyorum ki Türkiye Gazeteciler Federasyonunun üyesi bulunana arkadaşlarımızın Ülkemizin çok önemli olan bu güzel ilçesinin tanıtımı ve gelişimi adına kalemleri ile destek olacaklarına inanıyor, başarılarınızın devamını diliyorum ve misafirperverliğinize yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Aksoy ve konuklar Belediye Binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO