Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBÜ MEZUNLARINI MUTLU GÖNDERDİ

      KBÜ,

 

 

 

KBÜ, Mezunlarını Unutulmaz Bir Törenle Uğurladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ)’nin 2015 – 2016 Akademik Yılı mezunları, Prof. Dr. Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı Stadyumu’nda gerçekleştirilen geniş katılımlı mezuniyet töreni uğurlandı.

Yaklaşık 30 bin kişinin bulunduğu mezuniyet törenine Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Üniversitenin fakülte dekanları ve yüksekokul müdürleri,  akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Mezuniyet töreninde önce İstanbul’dan gelen ekibin bisiklet şovu sergilendi, ardından protokol üyeleri ile mezun öğrencilerin birlikte gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile tören alanına gelindi. Stadyumdaki mezuniyet töreni Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

Tören açılış konuşmaları ve sonrasında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti. Mezuniyet töreni ünlü Türk pop müziği sanatçısı Yusuf Güney’in verdiği muhteşem konser ile tamamlandı.

“Şimdi yeni şeyler söylemek lazım”

23(2)Karabük Üniversitesi 2015 – 2016 Mezuniyet Töreni’nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat konuşmasına Mevlana’nın “Dün dünle beraber gitti cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım” sözleriyle başladı. Polat, Üniversitenin kurulmasına ve bugünlere gelmesine katkı koyan kurucu Rektör’e, üniversite yöneticilerine ve akademisyenlerine, mülki idare amirlerine ve Karabük halkına teşekkür ederek sözlerini sürdürdü. Karabük Üniversitesi’nin Türkiye’nin öncü ve örnek üniversitelerinden birisi haline geldiğini kaydeden Rektör Polat, bu başarıda payı bulunan ama bugün hayatta olmayanları da rahmet ve minnetle andığını ifade etti.

Polat konuşmasında ülkemizde yaşanan terör olaylarına da değinerek “Millet olarak kenetlendiğimiz, birlik ve beraberliğimize kast eden hainlere nefes aldırmadığımız şu günlerde vatanımız için can veren şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

Rektör Polat, bir yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e çıkan Kardemir Karabükspor’a da başarılar dileyerek Üniversite olarak her zaman destekleyeceklerini söyledi.

“Yükselme dönemi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz”

48Prof. Dr. Refik Polat konuşmasının devamında 2007 yılında kurulan Üniversitenin bugün geldiği noktayı işaret ederek şunları kaydetti: “Henüz 2007 yılında kurulan üniversitemizde bugün 14 fakülte, 4 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 14 araştırma ve uygulama merkezi, 1000 akademisyen ve 47 bin öğrencisiyle ülkemize ve milletimize hizmet etmektedir. Osmanlı döneminin kuruluşunu anlatan Diriliş dizisini hepiniz severek izliyorsunuzdur. Tıpkı o dönem gibi biz de kuruluşumuzun 9’uncu yılında Türkiye’nin geleceğine eğitim hizmeti veren dinamik bir üniversiteyiz. Tarih kitaplarından hepinizin bildiği gibi Osmanlı Devleti kuruluşundan İstanbul’un Fethi’ne kadar uzun bir hazırlık dönemi geçirmiştir. Şu an Rektörü olduğum Karabük Üniversitesi’nde yükselme dönemi için gerekli hazırlıklar yapma süreci yaşıyoruz. Bunun için ciddi bir planlama ve en iyisini bulmak için ummalı bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah Üniversitemizin yükselme dönemini de birlikte yaşarız.”

“Diş Hekimliği Fakültesi’ne Eylül ayından itibaren öğrenci alınacak”

Rektör Polat konuşmasında 1 yıllık görev süresi boyunca Üniversitede yapılan yatırımlar, hizmete giren binalar ve gelecekle ilgili projelere de değindi. Polat “Görevimin 1’inci yılında Safranbolu Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Eflani ve Yenice Yüksekokulumuz yeni binalarına kavuştu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile ilgili açılış çalışmalarımız da tamamlanmak üzere. Kampüsümüzün merkezinde yer alan Sosyal Yaşam Merkezi ve camimiz yerleşkemize büyük bir canlılık katarak öğrencilerimiz için yeni bir yaşam alanı oldu.” dedi.  Üniversitelerin kütüphaneleriyle değer kazandığını ve tarihe damga vurduğunu da ifade eden Rektör Polat, yapımı devam eden Kamil Güleç Kütüphanesi’nin önümüzdeki dönem öğrencilerin hizmetine sunulacağı bilgisini verdi. Polat ayrıca daha önce misafir olarak başka üniversitede öğrenim gören Tıp Fakültesi öğrencilerinin önümüzdeki dönemden itibaren Üniversite kampüsünde eğitim öğretime devam edeceklerini ve yeni açılan Diş Hekimliği Fakültesi’nde de Eylül ayından itibaren öğrenci alımına başlanacağını aktardı.

“Türkiye’nin ilk yeşil kampüsü unvanını kazanacağız”

123(2)Rektör Prof. Dr. Polat gelecek yıllarda yapılması planlanan projelerle ilgili olarak da şunları kaydetti: “Türkiye’nin en modern ve yetkin mühendislik fakültesi lisans laboratuvarlarını üniversitemize kazandırmak için ince eleyip sık dokuyarak birçok tasarım arasından en iyisini seçmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin en iyi laboratuvarı burada olsun, en iyi test, deney ve araştırmalarını yapmak için herkes bize gelsin istedik. Kampüsteki tüm binalarımızı güneş enerjisi panelleriyle donatıp aydınlatma giderlerimizi kendimiz karşılayacağız. Bu şekilde Türkiye’nin ilk yeşil kampüsü unvanını kazanacağız. Önem verdiğimiz bir proje de Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi’dir. Engellilerin hayatını kolaylaştıran, onlara katkı sağlayacak merkezimiz sonbahar aylarında faaliyete geçecektir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesiyle 15 bin metrekare kapalı spor açık alanlarımızı öğrencilerimize sunarak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere sınırsız destek vereceğiz.”

“Üniversitemiz, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının öncü kuvvetidir”

Prof. Dr. Refik Polat tüm bu sayısal değerlerin, binaların, projelerin iyi, bilgili, nitelikli ve donanımlı insan yetiştirmek için olduğunu ifade ederek bu amaç doğrultusunda Karabük Üniversitesi’nin öncelikli hedefinin geleceğin inşa edildiği bir üniversite konumuna ulaşmak olduğunu belirtti. Polat “Karabük Üniversitesi bilgiyi, görgüyü aklı, estetiği aynı potada yoğuran çağdaş bilim yuvasıdır. Karabük Üniversitesi Türkiye’nin akademik geleceğinin aynasıdır. Karabük Üniversitesi Karabük’ün ve Türkiye’nin aydınlık yarınlarının öncü kuvvetidir. Karabük Üniversitesi bugüne kadar sahip olduğu değerleri bundan sonra da daha üst noktalara taşıyacak gücü ve potansiyeli bünyesinde barındırmaktadır. Karabük Üniversitesi Türkiye’nin her yerinden, dünyanın çeşitli ülkelerinden Karabük’e gelip üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizin aydınlık geleceğidir.” şeklinde konuştu.

Rektör Polat sözlerinin sonunda öğrencilere ve ailelerine de seslenerek “Mezuniyet törenimize katılımlarınız için hepinize sonsuz teşekkür ediyorum. Yarın akşam idrak edeceğimiz Berat Kandilinizi tebrik ediyorum. Ramazan Ayı’nın aziz milletimize ve tüm İslam alemine sağlık, mutluluk, huzur, barış, kardeşlik getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

240Öğrencilere “Şimdi sizlerin de yeni şeyler söylemenizin vakti geldi” diyerek seslenen Rektör Prof. Dr. Refik Polat her bitişin yeni bir başlangıç olduğunu belirtti. Polat sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün üniversite hayatınızdaki emeklerinizin karşılığını alıyor ve okullarınızdan mezun oluyorsunuz. Sizlere veda etmek bizler için de çok zor. Gönül ister ki lisansın ardından yüksek lisans ve doktoralarınızı da burada yapınız. İş hayatınıza da buradan başlayınız. Ne var ki sadece Karabük’ün değil Türkiye’nin ve tüm dünyanın sizin gençliğinize, bilginize, görgünüze, zekânıza, becerinize, örnek ahlakınıza ihtiyacı var.  Çünkü gelecek sizsiniz.  Türkiye’nin ve dünyanın geleceğini şekillendirecek olan sizlersiniz. Bugün olduğu gibi bundan sonraki hayatınızda da devletimize, milletimize, bayrağımıza, milli ve manevi değerlerimize bağlı insanlığa faydalı bireyler olmanızı temenni ediyorum. Yolunuz aydın, bahtınız açık olsun.”

Öğrenci Konseyi Başkanı Alay

Törende konuşan Karabük Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Alay da üniversitelerin öğrencinin kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiği yer olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: “Üniversite yaşamı bizlerin bundan sonraki hayatımızda nerelerde ve ne şekilde olacağımızın belirleyicisidir. Aldığımız eğitim ve üniversitemizin kalitesi bizleri başarıya ulaştıracak en önemli etkenlerdir. Karabük Üniversitesi öğrencileri olarak bizler hiçbir zaman verilenle yetinmeyip, hep daha fazlasını istedik. Hem sosyal hem de akademik anlamda kendimizi ülkemizin geleceği için hazırladık. Ülkemizin geleceğini hep birlikte daha güzel günlere taşımak dileklerimle. Vatanını en çok seven kişinin işini en iyi yapan olduğunu hatırlatıyor ve bütünlemesi olmayan hayat sınavında hepimize başarılar diliyorum.”

Üniversite birincisi İşletme öğrencisi Filiz Yenidoğan

Karabük Üniversitesi 2015 – 2016 Akademik Yılı mezunlarının birincisi İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Filiz Yenidoğan oldu. Diplomasını ve ödülünü Karabük Valisi Orhan Alimoğlu takdim etti. Lisans eğitimini birincilikle bitiren Filiz Yenidoğan yaptığı konuşmasında ailelere seslendi ve gösterdikleri sabır ve fedakarlıktan ötürü teşekkür etti.

0(51)Yenidoğan konuşmasında eğitim aldığı akademisyenlere de teşekkür ederek “Saygıdeğer hocalarım, en iyi şekilde yetişmemizi sağlamak için bizlere çok emek verdiniz. Bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaştınız. Hakkımızı aramayı, merak etmeyi, sorgulamayı ve sorgulamamız gerektiğini öğrettiniz. Her yönden hayata bakış açımızı değiştirerek bizlere çok şey kattınız. Sizler gibi bilgili, donanımlı, hoşgörülü hocalarımız olduğu için başta öğrenciler olmak üzere üniversitemiz çok şanslı.” diye konuştu.

Üniversite eğitimini ikincilikle bitiren Mühendislik Fakültesi öğrencisi Kenan Ünal’a başarı belgesi ve ödüllerini Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve ikinciliği paylaşan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Büşra Türkoğlu’na ise başarı belgesi ve ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca takdim etti. Üçüncü olan Mühendislik Fakültesi öğrencisi Nihat Bulduk’a da başarı belgesi ve ödülü Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya tarafından takdim edildi.

Başarı belgesi takdiminin ardından mezun öğrenciler yeminlerini ederek keplerini havaya attı. Karabük Üniversitesi 2015 – 2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, havai fişek gösterisi eşliğinde Yusuf Güney konseri ile sona erdi.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO