Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İl-SAP Protokolü Tamam

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile

kbu_23374

Karabük Üniversitesi (KBÜ) ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında İl Sağlık Afet Planı (İl-SAP) kapsamında iki adet işbirliği protokolü imzalandı.

Afet durumlarında görev alan personelin barınma ihtiyacı ile afetzedelerin gıda konusundaki ihtiyacının karşılanmasına yönelik düzenlenen protokole Rektör Prof. Dr. Refik Polat ve İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı’nın imza attı.

gundemYapılan açıklamada afetlerde kritik ve hayati görevler üstlenen hizmet gruplarından birinin de sağlık personeli olduğu belirtildi. Yaşanan deneyimler sonucunda afet durumlarında ildeki hastane ve diğer sağlık birimlerinde çalışan personelin de afetzede olup barınma ihtiyacı içinde olabileceği ifade edildi.

“Personel Barınma Alanı Protokolü” afet durumlarında çalışacak sağlık personelleri ile il dışından görevlendirilen sağlık personellerinin barınma ihtiyacının giderilmesi amacı ile Karabük Üniversitesi’nin zarar görmemiş kullanılabilecek binaların ve kampus alanının, konteyner ile çadırların kurulabileceği alan olarak belirlenmesi ve bu amaçla kullanılabilmesi için imzalandı. Böylece sağlık personelinin barınma alanının, afetzedelerden farklı bir yerde bulunmasıyla oluşabilecek dezavantajların ortadan kaldırılması planlandı.

“Gıda Protokolü”nde ise afet ve acil durum meydana geldiği anlarda, hizmetlerin sürdürülebilir olması için afet alanında çalışacak sağlık personelleri ile kurulacak sahra hastanelerinden hizmet alan hastaların yemek ve içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması amaçlandı.

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO