Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TSO Onaylayacak

ŞİRKET ANA SÖZLEŞMELERİ ODA

ŞİRKET ANA SÖZLEŞMELERİ ODA

TARAFINDAN ONAYLANACAK

6 Aralık 2016 Resmi Gazete’de tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren ve şirket kuruluş sözleşmesinin ticaret sicili müdürlüklerinde İmzalanmasına imkan veren Gümrük Bakanlığı’nın tebliğinin ardından başlayan uygulamaya göre; 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren daha önce noter huzurunda yapılan kuruluş aşamasında şirket esas sözleşmeleri, artık ticaret ve sanayi odaları bünyesinde hizmet veren ticaret sicil müdürlüklerinde yapılacak. Söz konusu tebliğe göre, kuruluş aşamasındaki şirket esas sözleşmeleri Karabük Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde imzalanıyor. Yapılan değişikle birlikte şirket kuruluş süreçlerinde önemli değişiklere gidildi.
Oda üyelerinin işlerini kolaylaştıran ve şirket kuruluş aşamasındaki prosedürü azaltan yeni bir uygulamaya daha başladıklarını ifade eden KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay ÖZCAN, artık, şirket kuruluş ve ticari işletme açılışı işlemlerinde müdürlüklere ibrazı zorunlu olan imza beyannamelerinin de, sicil müdürlükleri tarafından düzenlenebileceğini söyledi. Başkan Özcan “Uygulamayla birlikte şirket sözleşmesi yine MERSİS’te (Merkezi Sicil Sistemi) hazırlanacak. Şirket kurucuları, sözleşmenin imzalanması için noter yerine şirketin kurulacağı yerin sicil müdürlüğünde hazır bulunacak, kurucusu gerçek kişi veya tüzel kişi olan şirketlerin sözleşmesi müdürlükte bizzat kendileri tarafından imzalanacak” diye konuştu.
HARÇLAR ODA’DA TAHSİL EDİLECEK
Bu düzenlemelerle birlikte şirket kuruluşlarında prosedürün azalmasıyla birlikte işlemlerin daha hızlı tamamlanabileceğini vurgulayan Başkan Özcan ayrıca, ticaret siciliyle ilgili harçların da artık maliye adına oda bünyesinde tahsil edildiğini belirterek, bu uygulamanın üyeler tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO