Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Referandum Nabzı

  AJANS PRESS- Türkiye

 

AJANS PRESS- Türkiye tarihinde kritik bir referanduma gidiyor. Referandum tarihine sayılı günler kala, liderler açıklamalarını ve mitinglerini sürdürürken medyaya binlerce haber yansıyor.
Referandum, bu yılın en çok konuşulan başlıkları arasında ilk sırada yer alırken, uzun süredir gündemde olan yeni anayasa çalışmaları ve başkanlık sistemi de bu başlık altında en çok konuşulan maddeler arasında yer aldı.

Medya takibinin öncü kuruluşu Ajans Press, medyanın referandum nabzını tuttu. Ajans Press’in detaylı medya analizinde 2017 yılı itibariyle medyaya 71 bin 498 haberin yansıdığı tespit edildi. Medyaya yansıyan haberler incelendiğinde ise, referandumda medyaya “evet” kararına yönelik 31 bin 817, “hayır” kararına yönelik 20 bin 949 haber yansıması tespit etti. Kararsız seçmen için ise 18 bin 732 konu başlığı belirlendi.
Basına yansıyan haber adetleri üzerinden oy dağılımı gerçekleştiren Ajans Press, medyanın “evet” kararına daha yakın olduğunu tespit etti. Referandum’un yüzde 44,5 evet, yüzde 29,3 hayır, yüzde 26,2 ise kararsız seçmen ekseriyetinde olduğu belirlendi. Medyada gerçekleştirilen bu araştırma, kararsız seçmenin refera

Web Tasarım & SEO: Best4SEO