Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Marka şehir SAFRANBOLU….

  Bu yıl 2.

 

Bu yıl 2. Gerçekleşen Marka Şehirler Zirvesinde soyso, ekonomik, çevresel ve kültürel tüm kaynakların verimli ve sürdürülebilir yönetimi, şehirleri şehir yapan insani ve sosyal açıdan yaşam kalitesini artırmaya yönelik evrensel ortak değerler ele alındı.

Programda gösterilen Safranbolu tanıtım filmi büyük beğeni topladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da konuşmacı olarak katıldığı zirvede Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy,  Dağ Mühendislik  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta gibi isimler de konuştu.

Programda ‘Bireysel Korumacılığın Bilinçli Korumacılığa Dönüşmesi’ başlığı altında 1936 yılında yapılan imar planı, 1975 yılında alınan yerel yönetim koruma kararı, Safranbolu’da Zaman adlı belgesel film, ilk restorasyonlar, koruma amaçlı imar planları, Dünya Miras Listesine giriş,  ‘Korumacılığın Getirisi Olan Turizm Sektörü ile Tanışılması ve Bu Dengeyi de Korumacılıktaki Başarısı’ başlığı altında ev pansiyonculuğu ile başlayan hikayenin evleri restore ederek butik otelciliğe dönüşmesi, Devlet teşviklerinin yönlendirilmesi ve ticari getirinin halkı bu yöne teşviki ile ‘ Kaliteli Yerel Yönetim, Nitelikli Hizmetin Getirisi Safranbolu Markası Örneği ve Turistik Cazibe Noktaları’ başlığı altında kaliteli yerel yönetimin şehrin ihtiyaçlarını doğru tespit edip analitik ve stratejik davranması, Beyaz Masa, SAKEM, Hayır Çarşısı, Bilgi Evi, Hayvan Rehabilitasyon Merkezsi gibi uygulamalar, Safranbolu Araştırmalar Merkezi, Şehrin altyapısal her ihtiyacına cevap verecek dev bir araç filosu kurulması, gerçekleştirilen çalışmalar, projeler sonucunda dünya çapında ödüllerin alınması, kendi tanıtım hizmetlerini sunan belediye, ulusal ve uluslar arası fuarlara katılım, Turizm Master Planı, Kongre Turizmi ve Eko Turizm gibi alternatiflerin eklenmesi ve son 8 yılda %58 artan turist sayısı gibi konularda bilgilere veren Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Belediyesi olarak bir tek amaçlarının olduğunu daha yaşanılır bir Safranbolu ve Kültür Değerlerinden bir tek kremiti bile yere düşürmemek.  Turizmi geliştirmenin kültür değerlerinin korunarak sürdürülebileceğini söyledi.

Bu yıl ikincisi yapılan Proje İstanbul 2. Marka Şehirler Zirvesinde, sosyo, ekonomik, çevresel ve kültürel tüm kaynakların verimli ve sürdürülebilir yönetimi, şehirleri şehir yapan insani ve sosyal açıdan yaşam kalitesini artırmaya yönelik evrensel ortak değerler ele alındı. 

 

Zirvede Önemli İsimler Söz Aldı…                                    

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım konuşma yaptığı zirvede, “Marka şehirlerimizin temelinde Anadolu’nun zenginliği yatmaktadır. Anadolu marka arazidir. Bu marka arazi üzerinde bulunan şehirleri daha yaşanılır hale getirildiği marka konut alanları ve marka şehirler kurmalıyız. Marka olmuş şehirlerimizin dışında potansiyel çok bölgemiz var. Günümüzde marka olamayan artık satamaz. Ülkemizde konut imarinda markalaşma süreci başladı ve çok hızlı yol aldı. İNDER olarak 1967’den beri faaliyette olan bir derneğiz. Sektördeki yönetmelikler kanunlarla ilgili görüşleri paylaşmaktayız. Sektörde belirleyici rol oynuyoruz. Haliç’imiz eski Sadabat oldu. İstanbul!a yakışır alanlar yapıldı. İNDER olarak öncelikli amacımız kaliteli binalar, yaşanılır alanlar oluşturulması

 

konusunda sektörün sesi olarak bu sağladığımız gelişme ve kaliteyi sürdürülebilir hale getirmek”dedi.  

 

TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Davut Günaydın turizmin şehirler, bölgeler ve ülkelerin  markalaşmasında önemli rolü olduğuna dikkat çekerek Türkiye’nin turizmde güçlü ve yeni markalar oluşturması, bölgelerden güçlü markalar çıkması için dinamik bir marka yönetimi gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin bölgesel markalar oluşturması için de yerel yönetimlerin bölgesel turizm pazarlama kuruluşları kurulması gerekir” dedi.

 

Proje İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Karakaya ise konuşmasında hasta bina konusuna  dikkat çekerek. Binaların yaşlandıkça giderek negatif bir enerji yaydıkları ve bunun insan sağlığı üzerindeki etkisi üzerinde durdu.

Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan; “2017 yılı inşaatta altın yıl olacak.

 

Kentsel dönüşüm projeleri şehirlerimizin çehresini değiştirecek. Dünya genelinde marka değerini artıracak. Dünya şehirlerine baktığımızda İstanbul 10 bin yıllık bir markadır. Bu güzel şehrin tüm potansiyelinin ve güzelliklerinin ortaya çıkarılmasında hepimize büyük görevler düşüyor. İstanbul dışında Anadolu markalaşma 

 

Marka Şehirler Zirvesinde, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Proje İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Karakaya, Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, BY Oktay Öz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim BABACAN Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer CEYLAN, LİK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KURT, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk AKBAL, Yeniköy Turizm Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nihat KANDALOĞLU, Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Dağ'ın konuşmacı olarak, Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan da zirveye katılan isimler arasında yer aldı

Proje İstanbul Platin sponsorluğunda gerçekleşen Marka Şehirler Zirvesi'ne Türkiye’nin önde gelen diğer kuruluşları da sponsor oldu. Ana Sponsorlukta Babacan Holding, Ceylan İnşaat, Dağ Mühendislik, Yemek Sponsoru Aremas, Networking Sponsoru Akzirve Gayrimenkul, diğer sponsorlar arasında Fuzul Ev, Lik Yapı, By OktayÖz İnşaat, Karden İnşaat ve Hasanoğlu İnşaat yer aldı.

 

Dünya artık akıllı kentlerin önemini kavrıyor…

Şehirleri inşa eden markaları ve şehirleri şehir yapan diğer alanlardan markaların bir araya geldiği 2. Marka Şehirler Zirvesinde, özellikle terör olayları nedeniyle kaybolan ülke güvenirliliğinin, imajının yeniden inşası için çaba gösteren sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri de katıldı.

 

Düzenlenen zirveyle ilgili Eventuum Genel Müdürü Pınar Kopuz, “Türkiye’nin, bulunduğu konum itibariyle ekonomik, sosyal ve kültürel yönden stratejik önemi büyük. Bu özellikler, ülkemizi yabancı yatırımcılar için yeni fırsatlar barındıran önemli bir pazar haline getiriyor. Daha iyi eğitim, sağlık, barınma kısaca daha iyi yaşam koşulları arayan insanlar kentlere doğru yöneltiyor. Şehirlerin bu nüfus artışına ve insanların istek ve ihtiyaçlarını karşılamaya ne kadar hazır olduğuna dikkat çeken Kopuz, bu zirvede bütün bu sorunların yanıtlarının masaya yatırıldığını belirtti. Yatırımlar konusunda önemli ataklar yapılan Türkiye’de, son dönemde bazı olumsuzluklar nedeniyle hedeflerimizden geri çekilmenin yanlışlığına vurgu yapan Kopuz, “Türkiye ekonomisi durağanlığı kaldırmaz. Ülkemiz küresel güçlerle rekabet edebilecek yüzlerce fırsatı bir arada barındıran kuvvetli bir ülke. Eğitim, sağlık, turizm, inşaat, üretim alanlarında yakın coğrafyanın merkezi durumunda. Bu zirve ile amacımız; Şehirlerimizin potansiyellerini ortaya çıkarmak. Farklı alanlardan iş birliklerini çoğaltmak, teşvik etmek, kültürel, sosyal, ekonomik, çevresel alanlarda yaşam kalitesini ve etkileşimini arttırmak. Markalarımıza ve ülke imajımızı güçlendirmek. 2. Marka Şehirler Zirvesinde, kamu ve özel sektörün liderleri bir araya gelerek bu konuda ivedi kararlar alma imkanı buldular” dedi.

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO