Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ayhan yazılı açıklama yaptı

    CHP Safranbolu

 

 

CHP Safranbolu İlçe başkanlığı yayınladığı basın açıklaması ile “ne yapmak istiyorsunuz” diyerek Safranbolu belediye başkanı Dr Necdet Aksoy’un düz yolda tıkır tıkır gidebilecek bir işi cin fikirliliği yüzünden çamura buladığını iddia etti.

 

CHP Safranbolu İlçe Başkanı İbrahim Ayhan yaptığı yazılı açıklamada ” Referandum süresince halkımıza anlatmaya çalıştığımız sakıncaların ilk uygulamaları, referanduma ilişkin hukuksuzluklara dair ilk tartışmalar Safranbolu Belediye Meclisinde yaşandı. Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Nisan ayı toplantısında yapılan İhtisas Komisyonları seçimleri sırasında ve Aslanlar Mevkiinde yapımı gündemde olan Kültür Merkezi ile ilgili bir karar için yapılan olağanüstü toplantı ile Mayıs ayı toplantısında büyüklerinden gördüğü hukuku hiçe sayma uygulamalarının yerel örneklerini sergiledi.” dedi

 

İşte Safranbolu CHP ilçe Başkanı İbrahim Ayhan’ın açıklamaları;

Demokrasilerde esas unsur insanların özgür iradeleri ile görüşlerini ifade edebilmeleri ve buna karşı olanların da saygı duymaları prensibidir. Belediye başkanı bu prensiplere saygısı olmadığını, tanımadığını davranışları ile açıkça göstermektedir. Nisan ayında yapılan komisyon seçimlerinde meclis üyelerinin yaptığı seçimi beğenmemiş ve yaptığı uygulamalarla ortaya ibretlik bir hukuk garabeti çıkarmıştır.

 

Belediye başkanı 25 Nisan’da, halk arasında Aslanlar Kültür Merkezi olarak bilinen Lunapark, Halı saha ve Anfi Tiyatro bölümleri ile yıllardır halkımıza hizmet veren alan hakkında belediye meclisini “ İlçemiz Bağlarbaşı mahallesi 40 ada 10 parselde bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait gayrimenkul üzerine Karabük Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca onaylanan projeye uygun olarak, bağış yoluyla “Kültür Merkezi” yaptırılması ve buna ilişkin şartların görüşülmesi” gündemi ile olağanüstü toplantıya çağırdı.

 

Yapılacak toplantı yerel basında “Safranbolu Belediye Meclisi başkanın çağrısı ile bugün olağanüstü toplanıyor. Tek gündem Aslanlar mevkiindeki lunapark alanının Kültür Merkezi makyajı ile bir otelin 5 yıldızlı olabilmesi için zorunlu olan kapalı otopark yapılıp yapılmayacağı!”  başlığı ile duyuruldu.

Bu toplantının tutanaklarını incelediğimizde esas konunun dışında iki konu bizim açımızdan dikkat çekici oldu. Birincisi, Sayın Belediye Başkanının Kültür merkezi planları hakkında yaptığı konuşmadır. Belediye başkanı “Buradaki Kültür Merkezi yapılması konusu 2010 yılındaki Koruma İmar Planları çerçevesinde yapılmaktadır. 2010 yılından beri gündeme gelmeyen, itiraz edilmeyen, hiçbir siyasi partinin karşı çıkmadığı bir Kültür Merkezine bugün birilerinin karşı çıkıyor olması manidardır” diyerek boşlukta bir yerlere gönderme yapıyor.

 

 Sayın Belediye başkanının böyle önem verdiği bir toplantıya dahi bu kadar hazırlıksız çıkması doğrusu Safranbolu adına bizleri üzdü. Sayın Belediye Başkanı; Aslanlar Kültür Merkezi bu alanın halk arasında yerleşmiş eski adıdır. İmarı da 2010 yılında uygulamaya giren Koruma İmar Planlarında “SOSYAL TESİS”tir. Sosyal Tesis alanları önceki kullanımlarına uygun olduğu gibi Kültür Merkezi de yapılabilecek alanlardır ve partimizce halkımıza hizmet edecek her iki kullanım şeklinin de bizce sakıncası yoktur.                                                                                                                  

İkinci konu ise Belediye başkanının esas konuya girmeden uzun uzun bu alanın komşu parselinde yapılan 5 yıldızlı otel binasından bahsetmesidir. Esas konuyla ilgisi olmaması gereken otel konusunun hangi gerekçe ile burada bu kadar uzun yer aldığı da dikkat çekicidir.Sayın Başkan, otelin her türlü donanımının tamam olduğundan bahsederken, kamuya ait alanın bir bölümünün neden Otelin OTOPARKI olarak kullandırıldığına bir açıklık getirmemektedir.

 

Toplantıda, özgür iradesi ile sadece işin yapılış şekli kafasına yatmadığı için RED oyu kullanan CHP’li meclis üyemiz Serap Karaoğlu ile sonucu etkilemediği halde neden RED oyu kullandığı konusunda hakarete varan sert tartışmalar yaşandı. Bir Belediye Meclisi üyesi ile özellikle bayan bir Belediye Meclisi üyesi ile toplantı sırasında hakaretlere varan kavgalar yapmanın ahlaki boyutunu Belediye Başkanının fıtratına bağlıyoruz. Bu konuda gerekli yasal girişimler yapılacaktır.

 

Bizim, Safranbolu’nun bir Kültür Merkezi kazanmasına herhangi bir itirazımız olamaz. Buna katkı verecek hayırsever iş adamlarımızla da bir sorunumuz olmaz, ancak fıtratını bildiğimiz Belediye Başkanı uygulamaları ile cevap almak istediğimiz sorular ortaya çıkartıyor.   

Yerel basında sözü edilen, Belediye Başkanının da toplantıda geniş yer verdiği otelin ruhsatlı olduğunu biliyoruz.

Belediye Başkanının otelin projelerinin 5 yıldız kriterlerine uygun olduğuna dair açıklamalarına rağmen neden hala bu otelin kapalı otopark ihtiyacından söz ediliyor?

Yapılmak istenilen Kültür Merkezinin projesinin zorunlu parçası olması gereken OTOPARK neden farklı bir ihtiyacı karşılamak üzere “Ticari bir Meta” haline getiriliyor, ayrı bir imalatmış gibi kararlara ve açıklamalara konu ediliyor?

  • Konunun bir hafta sonra yapılacak olağan toplantı beklenilmeden OLAĞANÜSTÜ toplantı yapılarak görüşülmesindeki aciliyet nedir?
  • Getirilen teklif toplantıda oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Ortada oy birliği gerektiren bir durum da yok. O zaman bir kişinin, sadece işi yapış şeklinize olan itirazı nedeniyle sonucu etkilemeyen biçimde RED oyu kullanması sizi neden tedirgin etti ve sinirlendirdi? Neden oylamayı kabul etmeyip tekrarlattınız? Oy birliği konusundaki ısrarınızın nedeni nedir? Bir örtülü amacınız var da bu RED oyunun o amaca engel olacağını mı düşündünüz? Kamuoyundan neyi gizliyorsunuz?
  • Geçtiğimiz yıl,merhum Belediye Başkanlarımızdan M.Erdoğan CAYMAZ’ın adının verildiği Aslanlar Kültür Merkezine, herhangi bir değişiklik kararı almaksızın bir hayırseverimizin merhum eşi adına Kültür Merkezi projesi yapacağını açıkladınız.Buradaki saygısızlık ve değer bilmezliği halkımızın takdirine bırakıyoruz. Peki, Kültür Merkezini “hibe, bağış yolu ile” yapmak isteyen gönüllü bir hayırsever varken, bu eserin Safranbolu’ya kazandırılması konusundaki yüksek hassasiyetiniz (!) ve konuyu Olağanüstü toplantılarda görüşme aceleniz ortadayken NEDEN işi “yarışma usulü bağış” gibi garip bir noktaya taşıdınız?
  • Bu hareketinizin normal koşullarda Safranbolu’ya eşinin adını taşıyan bir Kültür Merkezi kazandırmak isteyen hayırseveri üzmesi ve kırması gerekirken böyle bir durumun olmadığı gözlenmektedir. Bu durum da bir anlaşma ortamı içinde olduğunuz fikri geliyor insanın aklına. Kamuoyundan gizlenen gizli bir anlaşma anlaşma mı var?
  • Her şeyinin tamam olduğu söylenen Otel işletmesi Halk arasında Aslanlar Kültür Merkezinin bir bölümünü şu an otopark olarak kullanıyor. Bu konuda bir kiralama ihaleniz veya kararınız var mı? Yoksa “ben verdim, size ne” mi diyorsunuz. Kamuya ait bir alanın hiçbir belge olmaksızın bir özel ticari kuruluş tarafından kullanılmasında sizin şahsen maddi bir çıkarınız var mı?

Düz yolda tıkır tıkır gidebilecek bir işi cin fikirlilikleri yüzünden çamura bulayanlardan bu işin yapma üsluplarının yarattığı soruların cevaplarını alabilmeyi umarak konuyu halkımızın takdirine sunuyoruz.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO