Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cevap Hakkı

    Basın ve

 

 

Basın ve Kamuoyuna

 

07.06.2017 tarihinde Kardemir A.Ş. tarafından sizlerin aracılığı ile kamuoyuna duyurulan ve sizlerin yayın kuruluşlarında yer alan basın açıklamasında, şahsımın İsmine açık şekilde yer verilerek, Kardemir’den ayrılma sürecinde kusurlu olduğum, Şahsıma ait Karabük Derin Haber sitesinde haksız, uydurma, yalan, yanıltıcı haberler yaptığım şeklinde ciddi ithamlarda bulunulmuştur. Yasal haklarım saklı olarak, basın etik anlayışı içerisinde yayın organınızda yer alan bu ifade ve iddialar ile ilgili ekteki yazımı CEVAP HAKKI olarak kullanmak istiyorum. Bu tür iddiaların yarın herhangi birimizin başınada gelebileceği düşüncesi ile ekte bulunan Cevap Hakkı mın yayınlanmasını saygıyla bilgilerinize arz ederim. Sait Alıcı

 

Kardemir A.Ş. tarafından 07.06.2017 tarihinde Karabük Yerel Medya Kuruluşları ve Haber Ajansları servis edilen çevre kirliliği ve yatırımlar ile ilgili açıklamada şahsım ile ilgili iddia ve ifadeler yer almıştır.
İlgili basın açıklamasında; “Şirketimizde hizmetine ihtiyaç duyulmaması nedeniyle 2015 yılında iş akdi sonlandırılan Sait Alıcı isimli eski bir personelimiz, iş akdi sonlandırıldıktan sonra kurduğu internet sitesinde, bölge halkını yanıltıcı, küçük yatırımcıyı yanlış yönlendirici asılsız haberler yapmaya başlamış ve bu yayınlarını sürdürmesi üzerine şirketimizden haber ve reklam paylaşımları kısıtlanmıştır.” İddia ve ifadeler yer almıştır.
Kardemir A.Ş.’de 18 yılı geçik Gümrük Uzmanı olarak yaptığım görevime 2015 yılında hiçbir gerekçe, sebep, iddia, yolsuzuk, usulsüzlük, sahtekarlık vs olmadan, herhangi bir disiplin suçu yok iken, sonradan öğrendiğim bazı kişilerin şahsi hırs ve çıkarları doğrultusunda iş akdimin feshi gerçekleşmiştir.
Karabük İş Mahkemesinin 2015-333 esas ve 2015-272 sayılı kararı ile “iş akdinin haklı nedenle feshedildiğine dair kanı oluşmadığından” kararı ile Kardemir A.Ş haksız bulunarak, kıdem tazminatı ödemeye mahkum edilmiştir.
Kardemir A.Ş nin itirazı üzerine Yargıtay 7. Hukuk Dairesi nin 2016-2288 esas ve 2016-9989 numaralı kararı ile yine Kardemir A.Ş. haksız bulunarak işe iade ve tazminat ödemeye mahkum edilmiştir.
Yargının verdiği bu kararlar haklılığımı ortaya koyarken, ısrarla iş akdimin feshinin altında zimmi olarak başka şeyler yatıyor izlenimi uyandırılarak yapılan bu açıklama karşısında yasal haklarımı kullanacağımdan şüphe olmasın.
Öte yandan Kardemir A.Ş tarafından altında herhangi bir temsil ismi olmadan yapılan açıklamanın bir bölümünde bölge halkını yanıltıcı, yatırımcıyı küçük düşürücü, vs, asılsız haberler yaptığım iddia edilmektedir.
Kamuoyu tarafından bilinmelidir ki, şu ana kadar yaptığım haberler ile ilgili ne bir düzeltme talebi, ne tekzip ne de açılmış herhangi bir dava bulunmamaktadır. Madem şahsıma ait olan Karabük Derin Haber sitesinde iddia edildiği gibi haberler yer almış ise neden yasal haklarını kullanmamışlardır. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.
Üstelik şu ana kadar Kardemir A.Ş. den ne bir reklam, ne abonelik ne de benzeri hiçbir talebim olmamıştır. Aksine kendileri yayınlanmak üzere tarafıma mail yoluyla talepte bulunmuşlardır.
Karabük-Kardemir- Hava kirliliği gerçeği ile ilgili yapılan açıklamada sanki sadece Karabük Derin Haber’in gündeme, hem de haksız yere getirdiği iddia edilmektedir. Oysa
05.06.2017 tarihinde basına da yansıyan Karabük Çevre Derneği Başkanı Bünyamin Coşkun’un açıklaması,
28.11.2016 tarihinde Karabük Ajans78 de yer alan Karabük’te hava kirliliği had safhada yazısı
19.07.2015 tarihinde Karabük Gündem gazete ve haber sitesinde Karabük bu bayramda zehir soludu yazısı,
Yazıları sadece Karabük Derin Haber’in değil Karabük’teki birçok medya kuruluşunun Kardemir ve Hava Kirliliğini dile getirdiği açık ve aşikârdır.
Şahsıma ve haber siteme karşı haksız ve mesnetsiz yapılan iddialara karşı hukuki haklarımın kullanacağım.
Basın etik ve ilkelerinden şaşmayacağımı, doğruluk ve dürüstlükten yana tavrımdan vazgeçmeyeceğimi, kamuoyunu ilgilendiren konularda suskun kalmayacağımı ve yılmayacağımı kamuoyuna saygıyla duyururum.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO