Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Havaalanı “Çöp Alanının Kalkmasına Bağlı”

    Karabük Havaalanı

 

 

Karabük Havaalanı İçin gazetecilere bir açıklama yapan Karabük AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar “Havaalanının yeri, tam alanı 3 kilometre. Ama yapılacak olan pist, 1800 metre. Yalnız havaalanının altında çöplük var. Çöplük taşınacak ama KARDEMİR’in oraya döktüğü tufal yığmak için bir alanı var. Bu alanı milli emlak arazisine çekmek için girişimler yapılacak. Onunla ilgili bir yerine tetkik yapılacak” dedi

Saylar; “Valimiz beraberinde belediyemiz hep beraber çalışıyor, şuanda bir sorun görünmüyor” diyerek havaalanı yapım işini yeniden gündeme taşıdı..

Karabük belediyesi tarafından çöp dökülen alanın, yeni belirlenecek katı atık bertaraf tesisi alanının bulunması ile sorununun çözüme kavuşacağına işaret eden Saylar ; “ Pist çalışmaları en kısa sürede başlayacak. Şefik Bey’de tamamlayınca Karabük, havaalanına kavuşmuş olacak” diye konuştu.

Öte yandan Karabük Valiliğinde Vali Çeber ile görüşme öncesi gazetecilerin “Havaalanı pist çalışmaları ne zaman başlayacak” sorusuna iş adamı Şefik Dizdar, “ Bana KBÜ yada bir başka kurumdan hadi denmedi daha, bilgide yok ne zaman derlerse biz başlarız” dedi.

Bir ay önce de Havaalanı için Karabük Milletvekili M.Ali Şahin bir açıklama yapmış, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, Karabük’ün merkeze bağlı Aşağıkızılcaören köyü sınırları içinde bulunan 769 bin 401,34 metrekarelik ormanlık alanın, Eğitim ve Araştırma Maksatlı Üniversite Tesisi (Hava Alanı) yapılması maksadıyla Üniversite adına 24 ay bedelsiz ön izni, 30.05.2017 tarihinde Bakanımızca onaylanmıştır. Havaalanı yapımı ile ilgili süreç planlandığı gibi aksamadan devam etmektedir” ifadelerinde bulunmuştu..