Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2017-18 Dönemleri İçin Rektör Açıklama Yaptı

  Rektör Prof. Dr.

 

Rektör Prof. Dr. Refik Polat, 2017 – 2018 Eğitim Öğretim Yılı’nda Karabük Üniversitesi’nde 20 yeni bölüm açılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

 

2017 LYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından basına açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, sürekli gelişen ve büyüyen Karabük Üniversitesi’nde öğrenci sayısının 56 bin olduğunu ve gelecek yılda 20 yeni bölüm açılacağını kaydetti..

Rektör Polat, bu yıl için herhangi yeni bir bölüm açılmadığını ancak gelecek yıl için 20 yeni bölümün açılabilmesi konusunda alt yapı hazırlıklarının tamamlandığını kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Hocalarımız hazır. Karabük Üniversitesi’ne 20 bölüm açılacak. İşletme Fakültesi olarak %100 İngilizce İşletme ve %100 İngilizce Uluslararası İşletme bölümlerini açmak istiyoruz. Yine Tıp Fakültesi’nde %100 İngilizce bölümü açmak için başvuracağız. İnşallah YÖK’ten onay çıkacağını tahmin ediyorum. Hoca sayılarımızı bu konuda tamamladık. Eflani’ye 2 bölüm, Yenice’ye yeni 2 bölüm açacağız. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’na 2 bölüm açacağız, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ile İletişim Fakültesi’ne 2 bölüm açacağız. Toplamda 20’ye yakın yeni bölüm açmış olacağız. Karabük Üniversitesi’nde hiç olmayan 20 bölüm açarak, Karabük Üniversitesi ailesine katacağız. Tabi bunların alt yapısını, hocalarımızın hazırlanması biraz zaman aldığı için birkaç yılda anca tamamladık.”

KBÜ kayıtları için bu sene YÖK kontenjanları Üniversiteye bildirilirken,  yeni kayıt olacak öğrencilerin de MEB bağlı özel yurtlar haricinde öğrenci barındırma merkezleri ni tercih etmemeleri konusunda uyarılıyorlar.

Karabük Valiliği de konu ile ilgili  Milli Eğitim Bakanlığının talimatları gereği çalışmalara başlayacağı belirtiliyor.

 

Kaynak; KBÜ Kulliye

Web Tasarım & SEO: Best4SEO