Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜ KUTLU OLSUN

  Öğretmenler günü dünyanın

 

Öğretmenler günü dünyanın birçok yerinde farklı tarihlerde kutlanmakta.

1994 yılından beri çoğu ülkede öğretmenler günü UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü) tavsiyesiyle 5 Ekim’de kutlanır.

5 Ekim gününün anlamı ise 1966 yılında Fransa’nın Paris şehrinde yapılan “Öğretmenlerin Statüsü Hükümetler arası Özel Konferansı” sonucunda UNESCO temsilcileri ile ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) tarafından “Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi”ni oy birliği ile kabul edilişinin yıl dönümü olmasıdır.

Kültür ve dönüm noktalarına göre her ülkede farklılık gösteren öğretmen günü, 12 Arap ülkesinde (Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün, Yemen) 28 Şubat, İran’da 2 Mayıs ve Türkiye’de 24 Kasım’da kutlanır.

Öğretmenler Günü neden 24 Kasım?

Öğretmenler günün ülkemizde 1981 yılından beri 24 Kasım’da kutlanıyor. Öğretmenler gününün Türkiye’de 24 Kasım’da kutlanmasının nedeni Bakanlar Kurulu’nın Mustafa Kemal Atatürk’e “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını 11 Kasım 1928’de yaptığı toplantıda vermesi ve bu unvanın, 24 Kasım’da Millet Mektepleri Talimatnamesinin  yayımlanması ile resmileşmiştir

 

 

KARABÜK GÜNDEM olarak tüm öğretmenlerimizin günlerini kutluyor saygılar sunuyoruz.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO