Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Demir Yolu Tekerleği Üretimi Tamam

Türkiye’nin yurt dışından ithal

Türkiye’nin yurt dışından ithal ürünlerden birisi olan demir yolu, tren ve vagon tekerleklerinin yerli olarak üretilmesi amacıyla yaklaşık 4 yıl önce başlayan Demir yolu Tekeri Üretim Fabrikası nihayet deneme üretimi almaya başladı.

Kardemir Yönetim Kurulu tarafından yaklaşık 4 yıl önce kararı alınarak yatırımına başlanan demir yolu tekeri üretiminde son noktaya gelindi. Edinilen Bilgilere göre, her ne kadar gecikmeler olsa da, artık deneme üretimine geçilerek ilk teker üretim bandından alındı.

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Öz, Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu katma değeri yüksek ürünleri KARDEMİR’in üretmeye başlayacağını açıklayarak, Türkiye’nin tek ray üretici konumunda olan KARDEMİR’in ayrıca eylül ayında tren tekeri üretimine başlayacağını ve ekim ayında seri üretime geçileceğini belirtmişti.

Eylül ayı sonlarına doğru  deneme üretiminin tamamlanarak seri üretime geçileceği belirtilen  demir yolu tekeri üretimine başlandığı ve ilk deney üretimlerinin de başarılı olduğu öğrenildi. 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO