Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Abi ve Ablalardan Miniklere Hediye

  Karabük Üniversitesi  Sağlık

 

Karabük Üniversitesi  Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri Sosyal Sorumluluk anlamında güzel bir örnek oldular.

1.

Toplumu oluşturan bireylerin dünyaya geldiği ilk anda tüm duyuları görevi gereği işlevler kazanır.

Yeni doğan bebek 100 milyar sinir hücresi vardır ve iyi düzeyde olmasa da bu 5 duyu organını kullanarak görebilir, duyabilir, koku ve tat alabilir, dokunmaya, acı ve ağrıya duyarlıdır.

Bu noktada bilinçli anne ve babaların 0-3 yaş arası dönemde bebeklerin duyu mekanizmasını geliştirecek oyuncaklar yetiştirmesi onun tüm hayatı boyunca 5 duyu organını çok sağlıklı bir şekilde kullanıp zeki bireyler olmada ve sinir hücrelerini öldürmeyip gördüğü ve dokunduğu oyuncakları algılaması ile birlikte gelişir. 

Öğrenciler bu durumun farkında olarak derslerinde 5 duyu organını geliştirecek şekilde tasarladıkları oyuncakları ilk grubunu Safranbolu Kıranköy Aile Sağlığı Merkezine teslim ettiler.

Sağlık Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şehnaz Ceylan görüşlerini şu şekilde belirtti: ‘0-3 yaş arası çocukların gelişimini desteklemek çok önemli. Bölüm dersi içerisinde öğrencilerle yapılan amacı 0-3 yaş arası çocukların duyularını geliştirmeye yönelik olan duyu materyalleri tasarladılar ve bu tasarımları hayata geçirdiler. Biz bunun sonucunda ihtiyacı olan –biliyorsunuz buralarda oyuncağa ulaşamayan çocuklar da var- çocuklara ulaştırmak amacı ile Sağlık Ocaklarındaki hemşirelerle, ebelerle iletişime geçtik ve oradaki çocuklara bunlara hediye edeceğiz. 120’ye yakın öğrencimiz bu projede grup halinde çalıştı. Çok emek verdi öğrencilerim. Onların isteği ve kararı ile bu oyuncakları çocuklara hediye edelim dedik. Öğrenciler teoriğin yanında uygulama ile de kendilerini gösterdiler. Öğrencilerim bunu çok iyi başardı. Çocukların gelişimine katkı sağladığımızı ve desteklerimizin devam edeceğini belirtiyorum.’ dedi.

 

Büyük bir sürprizle karşılaştığını ifade eden Safranbolu Kıranköy Aile Sağlığı Merkezinden Aile Hekimi Dr. Hülya Türkan ise : ‘Çocukların zihni bizlerden çok farklıdır. Onlar bambaşka bir sinir donanımı ile yaratılmıştır. Onlardaki sinir hücreleri bizimkilerden kat kat fazladır. 6 yaşına kadar bu çocukların sinirlerini öldürmeden o çocukları muhafaza edebilirsek çok sağlıklı ve zeki bireyler yetiştirebiliriz ileride. Bunu da özellikle bu oyuncaklarla sağlayabiliriz. Çocuğun dünyası oyuncakla zenginleşir. Onun sinir hücreleri bu gördüğü oyuncaklar dokunduğu oyuncakları algılaması ile birlikte gelişir.   Üniversite de okuyan arkadaşlar çok güzel bir etkinlik yapmışlar. Oyuncaklar 0-3 yaş grubuna göre tasarlanmış. Arkadaşlarımıza ve Hocamıza bu noktada çok teşekkür ederim. Biz özellikle hastalarımıza ve ihtiyacı olan çocuklarımıza bunları bilakis oynatıp onların sahip olmasını sağlayacağız.’ dedi.

 

Öğrencilerin sosyal sorumluluk adına güzel bir projeye imza attıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da ;  “Öğrencilerimiz hocalarımız nezaretinde uygulamalı eğitimin gücü ve kendi el emekleri ile hazırladıkları araç-gereç malzemeleri ve oyuncakları ihtiyacı olacak olan 0-3 yaş arası çocuklara ulaşmasının en kolay olacağı Aile Sağlığı Merkezine ulaştırdılar. Geleceğin sağlıklı, başarılı ve zeki bireylerinin yetişmesine katkı sağlamak adına bunu diğer Aile Sağlığı Merkezlerine de ulaştırmak için çalışacaklar. Bu bizi çok heyecanlandırdı, mutlu etti. Öğrencilerimize ve hocalarımıza bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO