Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAKANLIK AÇIKLADI. KARABÜK DAHİL19 İL TEMİZ ÇIKTI

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, gıda güvenliği kapsamında yayımladığı ‘Taklit veya

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, gıda güvenliği kapsamında yayımladığı ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ listesi bir kez daha güncellenirken, Türkiye genelinde 62 ilde hileli ürün üreten firmalar tespit edildi.

Buna karşılık, Karabük dahil 19 ilde ise hiçbir hileli veya sağlığa zararlı gıda üretimi yapılmadığı belirlendi.

Tarım Ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim 2024 tarihinden bu yana yayımlanan ve düzenli olarak güncellenen listede, ‘Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar’ ve ‘Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar’ olmak üzere iki kategoride incelemeler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde, 62 farklı ilden toplam 189 firma, sağlığa zararlı maddeler içeren ürünler nedeniyle ‘kırmızı liste’ye alınırken,  taklit veya tağşiş yaparak tüketiciyi aldatan 963 firma da ‘turuncu liste’de yerini aldı.

 

ZEYTİNYAĞI VE SUCUK BAŞI ÇEKİYOR

Yapılan denetimlerde, en sık hile yapılan ürünlerin başında zeytinyağı, sucuk ve süt ürünleri geliyor. Özellikle zeytinyağına başka yağların karıştırılması, sucukta et oranının düşük tutulması ve süt ürünlerinde katkı maddelerinin kullanılması gibi usulsüzlükler dikkat çekiyor. Bu tür hileler, tüketici sağlığını tehdit ederken, gıda güvenilirliğini de zedeliyor.

 

KARABÜK DAHİL 19 İL TEMİZ ÇIKTI

Bakanlığın yaptığı denetimlerde, 19 ilde hiçbir firmanın hileli veya sağlığa zararlı ürün üretmediği tespit edilen  iller, gıda güvenliği konusunda örnek teşkil ederken, vatandaşların sağlığını koruma konusunda hassasiyetini gösterdiler…

BAKANLIKTAN AÇIKLANAN  İLLER ŞU ŞEKİLDE SIRALANDI;
Ağrı
Ardahan
Artvin
Bayburt
Bingöl
Bitlis
Burdur
Düzce
Erzincan
Hakkari
Karabük
Kars
Kastamonu
Kırıkkale
Kırşehir
Nevşehir
Niğde
Uşak
Van

Bu illerin, gıda güvenliği konusunda örnek teşkil ettiği yine  özellikle küçük çaplı ve geleneksel üretim yapan bu bölgeler de, doğal kaynaklarını koruyarak etik üretim anlayışını benimsemiş olmaları takdir edildi.. Bakanlık, vatandaşların bilinçlendirilmesi ve güvenli gıda tüketiminin teşvik edilmesi amacıyla bu listeyi düzenli olarak yayınlamaya devam ediyor.