Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’den Pandemi Sürecinde Eğitim Sorunlarına Çözüm Önerileri

CHP si ülke genelinde

CHP si ülke genelinde 81 İlde eş zamanlı olarak ortak basın açıklaması yaparak ” Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları Ortak Basın Açıklaması Pandemi Döneminde Eğitimin Sorunlarını Çözmeye Talibiz!” dedi

CHP Karabük İl Başkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi,

“Ülkemiz ağır bir pandemi sürecinden geçmektedir. Bu süreçte tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da büyük sorunlar yaşanmaktadır. 18 yıllık AKP döneminde günü birlik politikalarla bilimsel, rasyonel, eşit koşullarla ulaşılabilir olmaktan çıkan eğitim sistemimiz pandemi koşullarında tamamen felç olmuştur.

Yeni eğitim ve öğretim yılı pandemi koşullarında başlarken devlet okullarına giden öğrencilerden 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin evinde internet, EBA üzerinden uzaktan eğitim alacak 754 bin 429 öğrencinin evinde ise televizyon bulunmamaktadır. Bu çocuklarımızın eğitim alamayacağı bugünden açıktır.
Çocuklarımızın eğitimi, sorunların a hep birlikte çözüm arayacağımız en temel alanlardan birisidir. Eğitim sıcak siyasetin konusu olamaz.
Salgında eğitim süreci ne ilişkin Sayın Genel Başkanımızın bu hafta açıkladığı 14 maddelik çağrımızı yineliyoruz:

  1. Milli Eğitim Bakanlığına gerekli mali kaynak sağlanarak ivedi olarak 57 bin 340 derslik ihtiyacı giderilmelidir. Gerektiğinde bazı köy okulları yeniden açılmalıdır. Hazine ve Mali ye Bakan Iığı kaynak sorunu yaşıyor ve bunu yapamayacağını söylüyorsa, yer tahsisi yapılmak koşuluyla CHP’Ii büyükşehir belediye başkanlar ı bu yatırım ı çocuklarımız için kendi illerinde yapmaya taliptir.
  2. Öğrenci başına düşmesi tavsiye edilen metrekareye çok daha hızlı bir şekilde ulaşmak için YÖK ıle iş birliği yapılmalı. Üniversitelerin 2020-2021 öğretim döneminde açılmayacak fakültelerinin özellikle derslik, amfi ve konferans salonları gibi alan ları doğrudan örgün eğitim sisteminin kullanımına tahsis edilmelidir.
  3. Yeni dersliklerin hizmet e girmesi ile bir likte çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaç duyulan 92 bin 165 öğretmenin atam asi zaman geçirilmeden yapılmalıdır. Tüm öğretmen lere kadro verilmedi; kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen, ücretli öğretmen garabetine son verilmelidir.
  4. Okullar ın hijyen kurallarına uygun olacak şekilde açılması ve hijyen in sürekliliği
    açısından MEB’e en az 60 bin kişilik kadrolu yardımcı hizmet personel ahmı yetkisi
    verilmelidir.
  5. Dez enfektan, maske ve ateş ölçümü cihazı gibi ihtiyaçlar için velilerden ek ücret talep edilmemelidir. Okullar açılmadan önce tüm bu ihtiyaçlar süratle giderilmelidir.
  6. Milli Eğitim Bakanlığı internet hizmeti sağlayıcısı kurumlarla görüşerek, zorunlu örgün eğitim kapsamında devlet okullarına kayıtlı 3 milyon 17 bin 718 öğrencinin interneti bağlanmalıdır.
Web Tasarım & SEO: Best4SEO